Godt Nytår!

Året lakker mod enden, men sikke et teaterår det har været!

Kulturshot har været vidt omkring og har både dækket den danske teaterscene i København, Aarhus samt Kolding, og har anmeldt både musikteater, dans, performance og klassisk teater.

Kulturshot ser tilbage på år 2014 og kårer de 10 bedste forestillinger.

De følgende 10 forestillinger er nogen af dem som har hevet flest kanyler hjem og har derfor alle fortjent et sidste kærligt gensyn. Hvis du ikke nåede dem alle, kan du være heldig at de bliver genopsat.

 

# “Andel” på Aarhus Teater

Skuespilleruddannelsens præsentationsforestilling på Aarhus Teater om dramaet i en andelsforening fangede kulturshot med både humor og alvor. Tænk hvor meget drama der kan foregå i en opgang!

# “Ilt” på Husets Teater

Parforhold blev belyst fra nye vinkler i Husets Teaters dialog om at få og trække vejret. “Ilt” blev leveret med skiftevis humor og alvor af Tilde Maja Frederiksen og Thomas Whan så publikum blev kørt rundt i den store emotionelle rutchebane – sikke en tur!

 

#”Beauty and the Beast” på Det Ny Teater – 6 kanyler

Hvis der er noget Det Ny Teater virkelig kan finde ud af, er det vist at lave musicals. I “Beauty and the Beast” hoppede Belle og Udyret nærmest ud af Disnesy filmudgave og blev pludselig spærllevende midt på scenen, med musik, dans og masser af festfyrværkeri.

 

# “Snedronningen” på Republique

Kan man smage sig igennem H.C. Andersens eventyr? Det kunne man på Republique da de i februar måned opførte Snedronningen som et stykke “madteater”. Gennemført og gennemtænkt af holdet bag succesen “Vølvens Spådom”.

 

# “Lost Memories” på Københavns Musikteater

Snedronningen_1

En tidsløs historie om en mand uden minder om sin fortid, blev danset og spillet igennem af 4 dygtige performere. Humoristisk og rørende på én og samme tid, tog Pernille Garde os igennem dette univers af indre dæmoner, tabte drømme og forsvunde minder.

 

#”Les Miserablés” på Aarhus Teater

Aarhus Teater kan også noget med musicals og det beviste de i opsætningen af “Les Miserablés”. En storslået og flot forestillingen med fantastiske musikalske præstationer.

# “Sne” på Husetes Teater

Husets Teater præsenterede noget af det bedste nyskrevne  dramatik. “Sne” var et smukt teaterstykke om en mands tilbagevenden og et tværsnit i det miljø byen har udviklet. En forestilling om religion, eksistensialisme og ytringsfrihed.

 

#8 “Et Mobilt Dukkehjem” af Sydhavns Teater – 5 kanyler

I en campingvogn i Sydhavnen lever Henrik Ibsens Nora en forholdsvis trist, men dog fri tilværelse. Sydhavns Teater spurgte sig selv, hvad der mon skete med Nora da hun forlod Helmer i Ibsens klassiker “Et Dukkehjem”? Det blev til en ekslusiv forestilling, hvor man som gæst i den lille campingvogn fik lov at opleve Noras nye liv helt up close.

 

# “Skrøbelig Liv” på Medicinsk Museion og Dansehallerne

Med en hel ny fortælleform, skabte Sofie Volquartz Lebech en performance som var lige dele teater og lige del foredrag. En fortælling om den indre og ydre trussel, som sammen gav et nyt perspektiv på hinanden.

 

# “Shakespeareeksperimentet” på Huset KBH

Minifestivalen Sneskud i Huset KBH gav plads til de unge talenter, og her skal ikke mindst nævnes Teater Circonflex’ friske take på Shakespeares klassikere i “Shakespeareeksperimentet” –  en yderst vellykket lille forestilling fremført af 4 kraftfulde og stærke performere.

Vi glæder os til fremtidens teater anno 2015.

Rigtig godt nytår!

 

Vær den første til at kommentere