Men nu har jeg en hjærne

Rituelt sanseteater

Københavns Musikteater, 13. – 31. januar

”Men nu har jeg en hjærne” er en musikalsk forestilling om livet og døden og alt det midt imellem.

Teaterrummet er blevet redefineret og i stedet for at se forestillingen fra en publikumsopbygning oplever publikum forestillingen nedefra, liggende i hver sin kiste. Er vi allerede døde? Skal vi begraves levende? Eller er dette simpelthen overgangen mellem liv og død?

I det store sorte teaterrum, hænger 40 små rødglødende pærer, én over hver kiste. De næsten våger over hvert publikum som de hænger der over én med en sagte belysning. Lamperne skaber en stemningsfuld stjernehimmel og giver rummet en religiøs eller rituel karakter – næsten som i en kirke. Det er en nydelse at betragte stjernerne fra kisten, hvor man ligger – endda ganske behageligt.

I dette stemningsfulde rum går 3 sortklædte syngende kvinder rundt. Er det sørgende enker? Eller valkyrier som skal tage os med til dødsriget? De synger melankolske sange med blide stemmer mens de går rundt imellem kisterne. Sangene er smukke og sørgmodige og akkompagneres af mystiske strengeinstrumenter. Teksten er baseret på digte af Gustaf Munch-Petersen, men jeg kan næsten ikke opfange selve teksten. Det gør måske heller ikke så meget. Det rør nemlig ikke ved den stemningsmættede forestilling, men alligevel frygter jeg at jeg er gået glip af nogle smukke digte, og måske nogle dybereliggende lag i forestillingen.

Tilbage står en meget smuk og sanserig musikforestilling. Jeg tager dog ikke så meget med mig hjem om døden og livet. Det bliver primært billeder, melodier og stemninger som ligger i min rygsæk på cyklen hjem.

Du kan læse mere om forestillingen på Københavns Musikteaters hjemmeside her.

 

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere