Teater vi glæder os til i januar

År 2014 har været et helt fantastisk teaterår, men der er også masser af herligt teater at se frem til i 2015, og det starter allerede nu!

Pak nytårstømmermændene, raketterne og fuserne væk og tag afsted til teatret. Her er 3 forestillinger som Kulturshot glæder sig ekstra meget til i januar!

 

Lort” på Husets Teater, premiere 17. januar

Danica Curcic, som senest brillierede i “Romeo og Julie” på Det Kongelige Teater, får lov til at prøve kræfter med Christian Ceresolis hæsblæsende monolog “Lort” (“La Merda”).
En nøgen kvinde sidder på en stol og taler, råber og skriger om berømmelse, spiseforstyrrelser og det altopslugende se-mig-samfund, som hun vil æde sine arme og lår for at få del i – hvor meget vil hun gøre for “fifteen minuts of fame”?
Kulturshot så monologen fremført på Cph Stage i 2014 og den tog os med storm. Nu glæder vi os til at se den i en dansk version med oversættelse af Husets Teaters egen Simon Boberg.

 

“NOMA” af Sort/Hvid på Kunsthallen Charlottenborg, premiere d. 31. januar

Teatret Sort/Hvidt lever heldigvis stadig og forestillingen “NOMA” får stadig lov til at spille trods ulykken sidste år.
Forestillingen er rykket til Kunsthallen Charlottenborg hvor “NOMA” undersøger vores forhold til mad og vores besættelse af madprogrammer, kostplaner og gourmetrestauranter. På toppen af kransekagen står restauranten NOMA som “verdens bedste restaurant”, men vidste du at NOMA også er navnet på en sygdom som starter i munden, for derefter at angribe kød, knogler og muskler? Vi glæder os til at se hvad der skal kommer ud af hele denne forfærdelighed, øhmm… jeg mener herlighed.

 

Ung Mands Bryde” af Teater I Akt på Grob, premiere d. 13. januar

Teater Grob har håndplukket det bedste teater fra vækslaget og har givet plads til forestilllingen “Ung Mands Byrde” af Teater I Akt.
Teater I Akt har dog sagt nej til teatersalen, men opfører forestillingen i en lejlighed på Nørrebro.

Her bliver man inviteret indenfor i 4 mænds ungdomshybel til en rigtig mandeaften, hvor der er lagt op til øl, smøger, poker og butyr, men hen under aftenen begynder facaderne at krakellerer – måske er alting alligevel ikke som i gamle dage?

Teater I Akt stod bag forestillingen “Nosser” på HAUT sidste år, som med følsomhed og humor satte “manden” på spidsen af samfundet.

Vær den første til at kommentere