Kulturshots anmeldere gør status over 2014 – Louise Højmark

Kulturshot har både anmeldere i Aarhus og i København. En af vores jydske anmeldere er Louise Højmark som dækker begge byer. Her er hendes dom over teateråret 2014 og det kommende 2015.

Skal jeg gøre status over 2014, kan det gøres ganske kort: Det var et dejligt år!louise højmark

Men nu er jeg ikke fan af at gøre det kort. Faktisk vil jeg allerhelst gøre det langt, og derfor vil jeg begynde dette blogindlæg med at se tilbage på det københavnerliv, jeg var så heldig at opleve i forårsmånederne. Jeg fik en praktikplads hos en virksomhed i hovedstaden, og det betød, at jeg kunne besøge andre teaterrelaterede steder end Operaen – som ellers har været turistattraktion nummer et for mit vedkommende, når turen er gået til storbyen. I København blev årets overraskelse i anmelderregi interaktionsforestillingen “Viljens Triumfpå Republique. Det var nemlig noget helt andet, end hvad jeg ellers var vant til. Her var det bestemt ikke en mulighed at putte sig i det trygge mørke med pen og notesblok. I stedet var det op af stolen og med på scenen, og trods jeg ikke var komplet solgt hvad angår forestillingen, så var det en så markant oplevelse, at jeg nu, mere end et halvt år senere, stadig husker den uden problemer.

Vel tilbage i det jyske bød efteråret på 2014’s teaterhøjdepunkt for mit vedkommende: Forestillingen “Yahya Hassans Digte på Mungo Park i Kolding. Kombiner fantastiske digte, spændende musik, levende skuespil, og jeg er solgt. Oplevelsen gjorde den ok lange tur med regionaltog fra Aarhus til Kolding det hele værd, for Mungo Park kan simpelthen bare noget særligt med teater!

Nu skriver kalenderen 2015, og her glæder jeg mig særligt til at opleve den romantiske musical “My Fair Lady” på Aarhus Teater. I min barndom har jeg utallige gange sat et slidt VHS-bånd på med klassikeren om den bramfrie blomsterpige Eliza og den dannede professor Higgins. I filmen bliver Eliza spillet af fantastiske Audrey Hepburn, og jeg er spændt på at se, hvordan Annette Heick vil løfte og fortolke dén arv på teaterscenen.

Derudover ser jeg frem til “Manden der ville huske,” et gæstespil af Von Baden, som bliver opført på Svalegangen til april. Stykket er frit baseret på Anne Røgilds radiomontager, og fortæller den virkelige historie om en drabsmands kamp for at få sin hukommelse igen. En noget anden genre end “My Fair Lady, men mindst lige så lovende.

Jeg ønsker jer alle et godt, nyt teaterår. Skynd jer at komme afsted!

Jeg er vild med ord og formidling, og derfor læser jeg Analytisk Journalistik ved Aarhus Universitet. Når jeg ikke sidder med hovedet i studiebøgerne eller interviewer spændende mennesker, elsker jeg at gå i teatret, se film og godt tv samt læse tykke romaner og velskreven journalistik. Min interesse for teater opstod, da jeg i foråret 2010 gik på Oure Højskoles teaterlinje. Her fattede jeg straks interesse for teatret som medie og fortællekunst, og jeg har elsket og dyrket det på interesseplan lige siden. Jeg er især begejstret for forestillinger, der formår at kombinere humor og dybde. Jeg kan godt lide at forlade teatersalen med en følelse af, at forestillingen har givet stof til eftertanke. Når det er sagt, er jeg dog også vild med både teaterkoncerter og teatermusicals. Blandingen af teater, sang og dans giver mig næsten altid en glad følelse i maven og et kæmpe smil på læben.

Vær den første til at kommentere