Forsamlingen

3

Drømmeverdener undersøges med korsang og bevægelse

Dansehallerne –  Lille Carl, gæstespil af ”Livingstones Kabinet”, 18. februar – 8. marts

forsamlingen

”Livingstones Kabinet” står bag forestillingen ”Forsamlingen”, der dykker ned i vores underbevidsthed og drømme samt vores anselige trang til at slippe væk fra hverdagens tristhed. Forestillingen samler fysiske udtryk, sang og monologformater, og det 13 mand store ensemble er en broget, men interessant samling mennesker at kigge på. Forestillingen starter allerede inden, vi træder ind i Dansehallernes Lille Carl med at performerne bevæger sig anonymt rundt mellem aftenens gæster, og først efter vi har fundet vores pladser i salen, træder de ind på scenen én efter én. Rummet er holdt helt enkelt, og det første der springer i øjnene, er 13 rødmalede stole, der står placeret foran os. Træpaneler beklæder væggene, og fra loftet hænger små retroprægede lamper, der udsmykker scenen med et dæmpet lys. I damesiden står en række musikinstrumenter klar til afbenyttelse. Scenografien er umiddelbart enkel, men udfolder sig i løbet af forestillingen, og afslører en stor kompleksitet, og er dejlig interessant at være vidne til.

Man mærker at ensemblets force ligger i sangen, og der er en fornøjelse at drømme sig lidt væk der på sædet i mørket. Desværre kan det fysiske udtryk ikke efterleve samme professionalisme

Forsamlingen etablerer tableauer skabt i samspillet mellem skøn korsang og fysiske sekvenser. Man mærker at ensemblets force ligger i sangen, og der er en fornøjelse at drømme sig lidt væk der på sædet i mørket. Desværre kan det fysiske udtryk ikke efterleve samme professionalisme. Det er tydeligt, at ikke alle performerne hviler i denne udtryksform, og desværre forbliver disse sekvenser på teaterlegsstadiet, og formår ikke at formidle en dybere, poetisk mening med bevægelserne – det forlader ikke øvelokaleniveauet.

Forestillingen refererer til C. G. Jung, og kredser omkring påstanden, at hvis en hændelse sker i psyken, sker den i virkeligheden, for den der oplever det. Påstanden er et glimrende udgangspunkt for forestillingen, og fører nogle elegante og fabulerende drømmesekvenser med sig. Forsamlingen er smuk i nuet, men er desværre en letfordøjelig omgang, der ikke efterlader et varigt indtryk. Den forlader hurtigt kroppen, og bevæger sig kun i overfladen af det, der undersøges. Det kunne have været rart, hvis ”Livingstones Kabinet” havde undersøgt vores underbevidsthed endnu mere, og var gået dybere ned i den underfundige verden, der er vores psyke.

”Forsamlingen” er virkelig fin i øjeblikket, men er desværre hurtigt glemt. Kulturshot sender tre kanyler afsted til ”Livingstones Kabinet”.

Du kan læse mere om forestillingen på Dansehallernes hjemmeside og om kompagniet “Livingstones Kabinet” her.

FOTO:  Julie Forchhammer
Anmeldt af Tine Hjorth

Jeg er uddannet kandidat i Teatervidenskab og performancestudier på Københavns Universitet, og arbejder freelance som forestillingsleder både i vækstlaget og på de etablerede scener. Jeg holder af teater, der har en skarp visuel profil, og som tør berøre både de store spørgsmål og de helt nære hverdagsemner.

Vær den første til at kommentere