Selskab #2 – Seminaret

3

Kulturshot finder friheden på Nørrebrogade 3B

Mammutteatret, 8. – 18. februar (SELSKAB  #3 – “Sidste nat”, d. 2. – 12. april)

Mammutteatret vil bryde konventionerne, og lægger i pressemeddelsen vægt på at de vil ikke afsløre noget på forhånd. Det kan være at jeg skal tage det som en opfordring, men jeg vil dog alligevel afsløre lidt om forestillingen – så er I advaret!
“Seminaret” er 2. forestilling af trilogien “Selskab” som spiller på Mammutteatret i januar, februar og april måned.

Vi bliver modtaget i opgangen til Nørrebrogade 3B, lige mellem Irma City og natbaren Louises. Et ret velbevandret gadehjørne, og et møde mellem 2 meget forskellige ”Københavner-typer”. Vi bliver ført op i en lejlighed hvor vi kan hænge vores tøj og tjekke ind inden seminaret begynder. Her bliver vi budt indenfor af nogle medhjælpere, ”elever” fortæller de, at de er på henholdsvis 2 og 3 niveau. De beder os om at underskrive en højst mærkværdig kontrakt, som jeg ikke vil komme yderligere ind på, før vi kan gå i gang med seminaret. Vi får også udleveret en ”goody bag” hver med skriveredskaber, proviant og en liste over ”De 5 Paradokser”. Om lidt kommer aftenens hovedperson, som skal undervise os i, hvordan vi overkommer ens egne forhindringer på vejen til at lære at blive et frit menneske. Man mærker hurtigst at det hele er højst mærkværdigt. Dette er vist ikke et helt almindeligt seminar.SEMINARET9_FotoPerMortenAbrahamsen

Herfra tager ”forestillingen” fat. Det er en totalforestilling som er afhængig af et aktivt publikum. Vi bliver aktiveret både fysisk og mentalt, individuelt og socialt.
Vi møder de forskellige elever og mentoren i denne ”bevægelsen” og bliver indført i deres teorier og metoder. Det bliver næsten helt uhyggeligt, og selvom man føler at man frivilligt er gået ind i lejligheden, føler man bestemt ikke at man er fri til at gå igen.
Hele settingen og illusionen fungerer rigtig godt, og bliver aldrig brudt, heller ikke efter at forestillingen er slut. Det betyder at man føler at karaktererne og universet stadig lever videre oppe i lejligheden, og måske endda også udenfor – i den virkelige verden.

Forestillingen når desværre aldrig at blive rigtig farligt, selvom man konstant har fornemmelsen af at noget er ”helt galt”. ”Seminaret” stopper meget abrupt,  klimaksen er ikke særlig højt, og forestillingen slutter en smule uforløst. Jeg ville gerne have set mere, men var glad for at komme på besøg i Mammutteatrets lejlighed på Nørrebrogade.

Der er taget fat på en spændende form, som savner en gennemarbejdelse af historien.
Du kan læse mere om forestillingen og resten af konceptet “Selskab” på Mammutteatrets hjemmeside her.

FOTO: Per Morten Abrahamsen
Anmeldt af Ida Fredericia

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere