Udforsk mellemrummene i København

“Mellemrum”-festivalen af Kitt Johnson X-Act
15. maj – 1. juni

På ”Mellemrum”-festivalen kan du opleve København fra helt nye sider, når du sammen med X-acts guider bliver ført rundt i bydelens nye gader hvor performere dukker op og iscenesætter byrummet som du aldrig har set det før.

”Mellemrum”-festivalen er en site-specifik festival som undersøger Københavns velkendte og  ukendte gader bydel for bydel. Når du tager på festivalen bliver du ledt igennem 3 forskellige byvandringer, hvor forskellige performere præsenterer dig for deres udgave af byen, eller simpelthen bruger bydelen som kulisse for deres lille forestilling.
De 3 byvandringer foregår henholdsvis tidligt om morgenen i den første weekend, om eftermiddagen den anden weekend og sen aften den tredje. I år bliver der sat fokus på Sydhavnen som gemmer på flere skatte end fordomme.

Det interessante ved festivalen er at byen bliver sat i et nyt perspektiv, når man kigger på den i en teater-sammenhæng. Pludselig får man et helt nyt syn på byen – for man kan ikke være sikker på hvad der er en del af forestillingen, og hvad der bare udgør den almindelige dagligdag i Sydhavnen. Er posedamen på den anden side af vejen skuespiller eller hjemløs? Hvad med cyklisten der kørte forbi, eller de forbipasserende som nysgerrigt kigger efter den ligeså nysgerrige gruppe af publikummer på byvandringen.
Kender man ikke bydelen er det en spændende måde at gå på opdagelse i den på, og kender man den allerede, åbner byen sig alligevel op på ny og afslører nye sider af ligusterhække, villaveje og forundrede beboere.

Kulturshot er stor fan at festivalen som siden 2008 har præsenteret Nørrebro, Vesterbro og indre by fra helt nye sider. ”Mellemrum”-festivalen er produceret af Kitt Johnsons X-act og det er 4. gang at festivalen spiller.

”Mellemrum” kører fra 15. Maj til 1. Juli. Se programmet nedenfor. Der er ikke mange pladser på byvandringerne, så skynd dig at bestille en billet. Mødestedet for byvandringerne er hemmeligt, og offentliggøres få dage før forestillingen. “Mellemrum” er generelt ret hemmelige med deres byvandringer, så gør dig klar til at træde ud i det ukendte, under kærlig vejledning af festivalens guider.

 

MORGEN-VANDRING  1. weekend

Performances ved Lotte Faarup, Hilde I. Sandvold, Ivan Hansen & Out of Balanz.
Torsdag d. 15. maj – søndag d. 18.maj kl. 07.00 og kl. 08.00

MIDDAGS-VANDRING, 2. weekend

Performances ved Seimi Nørregaard, Edhem Jesenkovic, Mille Maria Dalsgaard/Sydhavn Teater.
Torsdag d.22. maj – søndag d. 25. Maj kl. 13.00 og kl 14.00, samt søndag kl. 15.30

AFTEN-VANDRING, 3. weekend

Performances ved Zlatko Buric, The Mob, Per Vers.
Torsdag d. 29. maj – søndag d. 1 juni kl. 21.30 og kl.  22.30

Du kan læse mere om festivalen “Mellemrum” og Kitt Johnson X-Act her.

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere