Det skal du se på CPH Stage

Forskellige spillesteder i København, 11.-22. juni

CPH stage er en årlig tilbagevendende festival som startede sidste år i København. Her kan du se de forestillinger som har spillet igennem sæsonen, og som du måske ikke liiiiige nåede at se. Der er også en masse nye forestillinger, festivaler, gæstespil, fester og eksperimenter.

Festivalen forløber fra 11. – 22. Juni på 15 forskellige teatre, kunsthaller, lejligheder og museer. Der er masser af forestillinger på programmet, så det kan godt være svært at finde ud hvilke forestillinger men skal sikre sig en billet til. Kulturshot guider dig igennem junglen af forestillinger.


FIX&FOXYS ET DUKKEHJEM
5 private hjem i København, 13, 14, 16, 18 og 19 juni kl. 20.00

Henrik Ibsens ”Et Dukkehjem” er et af de mest spillede dramaer. Ibsen ville have et teatret skulle efterligne virkeligheden og føles så ægte som muligt. Derfor har kompagniet Fix&Foxy rykket dramaet ind i 5 forskellige private hjem i København, for at komme helt ind under huden på fortællingen. På rollelisten er bl.a. en af kulturshots yndlingsskuespillere Kitt Maiken Mortensen.


FAR

Københavns Musikteater 11. – 14. Juni kl. 15.30 og 18.00

Monolog af og med Christian Gade Bjerrum om hans far, som fik konstateret tarmkræft – en fortælling om omsorgsvigt, konfliktskyhed, angsten for at miste og kærligheden mellem far og søn. Kulturshot nåede ikke at se forestillingen og ærgede sig rigtig meget.


FESTIVAL FOR NY EUROPÆISK DRAMATIK
Husets Teater 18. – 21. juni 

For 6. år i træk åbner Husets Teater på Halmtorvet op for Festivalen for Ny Europæisk Dramatik. Efter et kort prøveforløb på et par dage fremføres 8 splinternye dramaer som ”readings” af et fast hold af skuespillere, bl.a. Ellen Hillingsø, Mads Wille og Sarah Boberg.

I år er festivalen også vært for Nordisk Dramatog, derfor er der i år præsenteret 6 nordiske og 2 europæiske dramaer. Alle dramaer opføres på dansk og der er gratis adgang. Kulturshot besøger altid festivalen, som hvert år byder på nye interessante dramatikere, god stemning og fest.


CASPER CHRISTENSEN KOMPLEKSET

Teater V i Prøvehallen, 20. Juni kl. 20.00, 21. Juni kl. 17.00, 22. Juni kl. 15

Forestillingen om det fiktive liv på Casper Christensens produktionsselskab. Forestillingen er nomineret til en Reumert for bedste dramatiker, Jakob Weis. Kulturshot nåede ikke at se forestillingen i denne sæson, men håber på en genopsætning i kølvandet på nomineringen.

 

IN THE FIELD
Dansehallerne, d. 15. Juni kl. 18.00 og d. 16. Juni kl. 20.00

”In the field” er en Performance lecture af Christine Fentz, som blander forelæsning og teater. Fentz dykker ned i menneskets natur og kultur for at undersøge hvordan vi forholder os til vores omgivelser, tid og medmennesker og hvilken rolle vi spiller i verden – sanseligt og inspirerende. Kulturshot er meget interesseret i denne nye genre, hvor forskning formidles i en performativ kontekst.


LA MERDA
Husets Teater, d. 13. Juni kl. 19, d. 14. Juni kl. 18, d. 15. Juni kl. 15.00

Internationalt gæstespil af den italienske dramatiker Cristian Ceresolis. Forestillingen er en soloforestilling, som handler om en spiseforstyrret kvinde, som prøver at finde sin plads i en kropsfikseret verden. Forestillingen spillede første gang på Edinburg Fringe Festival, og har derefter turneret Europa rundt og vundet et hav af priser – Kulturshot er spændt på at se netop hvorfor.


SHORTCUTS
Det Kongelige Teater, Skuespilhuset, 16-18 juni kl. 20.00

”Shortcuts” er et internationalt gæstespil af det spanske kompagni ”La Verona” med upcoming koreograf Marcos Morau i front. Forestillingen kombinerer dans og teater og udfordrer nye fortælleformer. Forestillingen tager dig på en mørk rejse igennem Købehavn, Moskva og Reykjavik. Der er lysglimt af humor og forestillingen er på sin egen måde skæv og energisk. Det Kongelige Teater inviterer ofte spændende gæstespil, derfor bør denne forestilling ikke misses!


CAMPING DELIGHT
Frederiksberg Runddel, 18. -20. Juni kl. 17.00

”Teaterforeningen Tincancompany” præsenterer en non-verbal ny cirkus forestilling. Forestillingen undersøger hvor langt mennesket vil gå for at pådutte andre mennesker deres kultur, nationalitet og værdier – et meget relevant tema.
Kulturshot er vild med genren hvor cirkus og akrobatik danner en ny form for fysisk teater. Det meget Wes Anderson inspirerede forestillingsbillede tyder på en stærkt æstetisk og skæv forestilling.

WEEKEDN6 NYHAVN
Det Kongelige Teater, Gamle Scene, d. 21. Juni kl. 12.00

”Dramafronten” præsterer 6 små forestillinger af ca. 10 minutters varighed rundt omkring i København. Man mødes ved Gamle Scene og bliver derefter ført rundt af en guide til de forskellige ”scenerum”. Forestillingerne er lavet med kun 2-3 timers forberedelse og fremføres af nogle af Kulturshots yndlings-skuespillere, bl.a. Danica Curcic, Marianna Jankovic og Sarah Boberg.
Kulturshot synes at det er en spændende måde at genopleve København på, når den pludselig bliver sat i scene, især på en varm sommerdag.


PSYCHO STREET CUT
Dansk Rakkerpak, 19-20 juni kl. 20.00, og 21-22. Juni kl. 16.00, Vor Frue Plads

Det danske teaterkompagni “Dansk Rakkerpak” har igennem de sidste mange år lavet forestillinger for børn og barnlige sjæle på gaden og i parker i København. Deres forestillinger er altid hjertevarme og humoristiske, og leveres med lige dele charme og plathed. I år er det en gyser inspireret af Hitchcock. Kulturshot har fulgt “Dansk Rakkerpak” de sidste mange år og deres charmerende og platte humor rammer altid plet.

Du kan læse mere om festivalen og se det fulde program på CPH stages hjemmeside her.

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere