ROMEO OG JULIE

5 kanyler

Gribende opsætning af verdens største kærlighedshistorie
Det Kongelige Teater, 22. marts – 7. maj

Det Kongelige Teater sætter igen klassikeren ”Romeo og Julie” op med koreografi af John Neumeier og musik af Sergej Prokofjev. Musikken blev skrevet i 1935 og har ”hittet” med koreografi af Neumeier fra 1974 flere gange på Det Kongelige Teater. Den er stadigvæk et glædeligt gensyn, især med den nye rollebesætning.

romeo og julie

Balletten er både en rigtig ”begynder ballet” og en ”gammel klassiker” som holder hver gang. Musikken er gribende og dramatisk, og opsætningen fortæller den klassiske historie, men med både humor og dyb alvor. Den er let forståelig, underholdende og storladen!

I år danses hovedpartiet blandt andet af unge Ida Praetorius som Julie og Gregory Dean som Romeo. Aftenens stjerne er Alban Lendorf i rollen som Romeos kammerat og scorekarl Mercutio. Alban Lendorf er både flabet, spydig og charmerende og når at pille ved alle de kvindelige dansere i forestillingen. En rigtig player! Julie er sød og klodset i ballettens første akt, som en bambi på isen. En forvirret og naiv teenager, som er fuld af livsmod men også er super skrøbelig. Hun prøver at tilpasse sig hendes families ønsker for hendes liv, som vil have hende gift med prins Paris. Hun gør som hendes forældre vil, men da hun møder Romeo er hun nødt til at gå imod dem.

De elsker, de danser, de dør – what’s not to like?!

Parret jagter kælent hinanden. Romeo kaster runder med Julie  som fløj hun på skyerne, og de stjæler små kys fra hinanden når de andre kigger væk. Det er en let og uskyldig forelskelse, ren puppy love, men kærligheden mellem dem ændrer sig da tingene bliver alvor. Striden mellem deres to familier, Capulet og Montigue, står i vejen for Romeo og Julies kærlighed, men gør den også desto større og mere romantisk – Julie må kæmpe for hendes kærlighed og bliver igennem hendes kamp til en moden kvinde.

Den kun 19-årige Ida Praetorius formår både at give karakteren Julie en skrøbelighed og en barnlighed i første akt, og en nyfunden modenhed og alvor i anden akt. Hun er både overbevisende og charmerende og danser fænomenalt. Hun er perfekt i rollen! Alban Lendorf giver balletten et ekstra pift. Han danser kækt og flirtende, let hen over koreografien og udviser et kæmpe overskud. Alban Lendorf er sku en rigtig drengerøv i stram trikot!

”Romeo og Julie” er helt klart et besøg i Det Kongelige Teater værd, hvad enten man har set den flere gange eller aldrig nogen sinde har sat foden på Gammel Scene eller oplevet ballet. De elsker, de danser, de dør – what’s not to like?!

Du kan læse mere om forestillingen på Det Kongelige Teaters hjemmeside

FOTO: Nick Costin Radu
Anmeldt af: Ida Fredericia

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere