Februar – Det skal du se

Febraurs regnvåde aftener kan kureres med stjerneskær fra teaterscenen. Det er den medicin Kulturshot anbefaler dig, hvis du vil kurere din vinterdepression. I februar anbefaler vi at du ser dans, opera…. og lidt mere dans.

“Henri Michaux: Mouvements”, gæstespil af Compagnie Marie Chouinard på Republique

MOUVEMENTSRepublique får besøg af det canadiske moderne dansekompagni Compagnie Marie Chouinard, med dobbeltforestillingen Henri “Michaux: Mouvements”. Den er inspireret af kunstneren Henri Michauxs bog Mouvement, som indeholder digte og tegninger.
Disse tegniner har Compagnie Marie Chouinard sat sig for at gøre til dans.
Det ser både formalistisk og skørt ud, og derfor synes Kulturshot ikke, at I bør misse det verdensberømte kompagni i de fire dage, de er på Republique.

“Henri Michaux: Mouvements” spiller d. 17. – 20. februar Du kan læse mere om forestillingen Republiques hjemmeside og om Compagnie Marie Chouinard her.

 

“Figaros bryllup” på Det Kongelige Teater

Har ud hørt at Reumert-multi-vinderen Elisa Kragerup skal instruere en opera? En nyskrevet, moderne opera? Næ, en rigtig klassiker en af slagsen; Mozarts muntre “Figaros Bryllup”. Og hun har taget sin veninde, koreografen Signe Fabricius med sig, som også koreograferede Reumerts-hittent “Hvid Magi” af Sort Samvittighed. Kulturshot glæder sig enormt meget til at se, hvad der kommer ud af den kombination, og vores forventninger er høje!

“Figaros bryllup” spiller på Det Kongelige Teater på Operaen d. 28.februar til 28. marts og du kan læse mere om forestillingen her.

 

“Republika” af Edhem Jesenkovic på Dansehallerne

Foto-YanivCohen-00320-1 kopi

FOTO: Yaniv Cohen

Da den nuværende flygtningekrise for alvor tog til, blev det klart for mig at Republika ikke kun skulle fortælle min egen personlige historie, men måtte favne alle andre i samme situation – alle dem der flygter fra et liv til et andet.,” fortæller danseren og koreografen Edhem Jesenkovic  om sin forestilling “Republika”.
Den fortæller om den indre kamp ved at være migrant. Derfor har Edhem Jesenkovic, som en symbolsk handling, valgt at bo i scenerummet under hele spilleperioden – som en levende installation.

Kulturshot glæder os til at se Republika, som spiller på Dansehallerne fra d. 3-7 februar. Du kan læse mere om forestillingen på Dansehallernes hjemmeside.

 

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere