Romeo og Julie Komplekset

4

En moderne kærlighedshistorie

Københavns Musikteater, 22 – 28. august

Romeo og Julie anses som en af verdens største kærlighedshistorier. Men er den virkelig det? Er Romeo og Julie måske blot 2 forkælede teenagere som løber fra hele ansvaret ved at slå sig selv ihjel? Er det overhovedet en kærlighedserklæring at gå i døden sammen? Og kan det moderne parhold på nogen måde leve op til den store kærlighed, man vil dø for, i en verden fuld af narcissister? RomeoogJulie3

Romeo & Julie Take 2
I Anna Malzers Romeo og Julie fortolkning mødes en gruppe skuespillere for at genopsætte Shakespeares ikoniske klassiker. Skuespillerne er dog ikke lige enige om hvordan et rigtigt kærlighedsforhold skal fortolkes. De kommer hurtig op at toppes og beslutter sig for at lave hver deres udgave af historien.
Romeo og Julie som nabo-kærester i Brønshøj. Romeo og Julie som vender tilbage fra de døde med en ordentlig skideballe til tinder-generationen. Romeo og Julie som ungt kærestepar på Nørrebro i en lejligheden fuld af undertrykte frustrationer og pres.

Hver skuespiller giver deres eget take på historien med både musik, dans, humor og hjertesmerte samt et episk remix af alle de store kærlighedssange sunget direkte til hvert enkelt publikum. Det er underholdende og rørende, og ikke mindst relaterbart.

Jagten på den eneste ene
Det er ikke let at finde den eneste ene, heller ikke selvom man er på tinder 24/7 og i byen 3 gange om ugen. Gemmer den eneste ene sig derude et sted eller er det bare en stor løgn Disney og Hollywood har prøvet at indoktrinere i vores ensomme, selvcentrerede hjerter?

RomeoogJulie4Løsningen kommer forestillingen ikke med, kærlighed er bare svært, og vi må alle prøve os frem som optimistiske amatører i en verden hvor ingen er professionelle. Foran scenen står en tom instruktørstol og understreger fraværet af rådgivning. Ikke engang hun har tænkt sig at hjælpe skuespillerne på vej. I den virkelige verden er der ingen sufflør, ingen instruktør, ingen special effects. Kærligheden må du selv finde ud af, (to bad!) men måske den er der, hvis du kigger grundigt nok efter.
Du kan læse mere om forestillingen her.

Vær den første til at kommentere