Vi kan næsten ikke vente! – premierer i december vi glæder os til

Så blev det endelig jul! og det betyder masser af teatergaver under det store teatertræ. Kulturshots ønskeliste er lang og der er masser af teater vi SÅ gerne vil nå at se. Her kan du se vores top 3 over forestillinger du simpelthen ikke må glip af i december måned. Står din mon også på din ønskeseddel?

“Mefisto” på Betty Nansen Teatret

Mefisto” foregår i de rasende 1920’ere, hvor vi møder en skuespiller som vil ofre alt for at nå til tops i din karriere – kone, elskerinde, venner, you name it!

Samtidig er det et billede på en tumult tid, og en fortælling om magtliderlighed og kunstens galskab. Dét var vist ikke så lidt!

“Mefisto” er baseret på Klaus Manns roman er samme navn, og kulturshot glæder mig til at give sig hen i de fordrukne og tilrøgede 20’eren – mums!

“Mefisto” har premiere d. 3. december og spiller frem til d. 18. januar. Du kan læse mere om Mefisto på Betty Nansens hjemmeside.

 

“Et Folkesagn” på Det Kongelige Teater

Kulturshot er vild med ballet og ikke mindst de klassike Bournonville balletter. “Et Folkesagn” er helt klart en klassiker, som både er morsom og hyggelig, mørk og forførrende.

Balletten handler om menneskebarnet Hilda og trodlebarnet Birthe som bliver forbyttet som børn. Derfor er den milde Hilda nødt til at vokse op blandt troldene under jorden mens den uregerlige Birthe får lov at boltre sig på slottet over jorden.
Da Birthes forlovede pludselig forelsker sig i den smukke Hilda, skal jeg love for at der bliver drama!

I denne opsætning fra  2011 af Sorella Englund og Nikolaj Hübbe har forestillingen fået en lækker og fantasifuld “papir-klips-lignende” scenografi af Mia Steensgaard. Scenografien blev nomineret til en reumert i 2011, og er alene grund nok til at tage ind at se forestillingen.

“Et Folkesagn” har premeire d. 6. december og spiller frem til d. 21. december. Du kan læse mere om forestillingen på Det Kongelige Teaters hjemmside lige her.

“Dramatisk Laboratorium” På Teater V

På “Dramatisk Laboratorium” kan du få lov til at høre det nyeste nyeste inden for dansk dramatik i vækslaget.

“Dramatisk Laboratorium” er Teater V`s årligt tilbagevendende kursus-tilbud for vækstlags-dramatikere. Laboratoriets fire kursister har siden september fulgt et 12-ugers undervisnings- og skriveforløb, med afsluttende reading-workshop, og er nu klar til at byde indenfor i deres igangværende processer.

“Dramatisk Laboratorium” løber af stamblen hele dagen søndag d. 7. december og det er ganske gratis! Du kan læse mere om “Dramatisk Laboratorium” her.

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere