Tumult

Viklet ind i stof og metal

Dansehallerne, 11. – 24. april
Den Reumertvindende koreograf Tina Tarpgaard har kastet sig over et nyt værk, og har lavet sig inspirere af hvad der sker mellem mennesker i demonstrationer og store forsamlinger – og det er tydeligvis tumult.
Danserne går rundt i det lille og intime scenerum. Publikum og scenen er indkapslet i et stort metalstativ, som danserne kravler rundt i. De trækker store stykker stof frem og tilbage mellem stativet. Sætter det fast i stativet, sætter det fast til sig selv, sætter det fast til hinanden.
Der er en vis tilfredshed ved at se danserne arbejde. De arbejder med materialerne, hængslerne og den store scenografi. De har en opgave som skal løses og som bliver det ned til mindste detalje. De trækker reb og stof, hægter det fast til hinanden med kabinhager. Der dannes en stor stofdug lige over hovederne på publikum, og bliver skabt rodede formationer hvor dansernes bindes ind i stoffet og bliver manipuleret af det.
Bevægelserne synes at opstå impulsivt ud fra denne opgave, men man bemærker alligevel hvor stramt koreograferet denne tumult af dansere, stof og karabinhager er. Træder én danser forkert eller er ude af tempo, bliver det meget risikofyldt. Stoffet kan de bruge til at sætte af fra og fanges ind af.
Musikken understøtter denne stemning af  arbejde og funktion. Hvert et klik i karabinhagerne eller rystelser i stativet vokser og ekkoer igennem scenerummet. Det er faretruende som stativet knirker og næsten rykker i publikumsopbygningen.
Der er ikke nogen særlig dramaturgisk udvikling i forestillingen, den minder snarere om en installation hvor et materiale, en stemning og relationer mellem danserne udforskes. Det skal man være indstillet på når man ser “Tumult”, og hvis man er det vil man få en skøn og til tider farefuld forestilling med 4 dygtige dansere.
Du kan læse mere om forestillingen på Dansehallernes hjemmeside her.
FOTO: Søren Meisner

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere