The I Koncept

4

Stopper dansen efter 40?

Dansekapellet og Dansekapellet 12-18 juni

Ikke, hvis du spørger Danceforce40+, der dansede sig ind i denne anmelders hjerte.

Normalvis går dansere på pension et sted mod 40 års-alderen: betyder det så, at dansen stopper med at flyde i ens vener?the i koncept

THE I KONCEPT er egentlig ikke en forestilling, men nærmere et kig ind i en danseproces, en art showcase, hvor danserne, der alle er over 40, skider hul i pensionsalderen og danser, fordi det er det de elsker, med alt, hvad det indebærer af løsere hud, flere rynker og mere karakter. For det havde de, hver og en, karakter, livserfaring og styrke.

Selve dansen, der fløj hen over Dansekapellets gulve, er moderne dans, der udspringer af temaet I – ord der begynder med I – som fx idioti, ideal og integration. Det er rørende og smukt, og serveres i flere forskellige danse, koreograferet af nogle af verdens dygtigste koreografer.

Du skal se THE I KONCEPT, hvis du holder af moderne dans, og hvis du har lyst til at blive bekræftet i, at livet ikke slutter efter 40 – tværtimod. Forvent ikke en normal dramaturgisk opbygget forestilling, men et stærkt hold af dansere fra hele verden, der danser med erfaringen i hånden.

Denne anmelder ser frem til en dag at se en “rigtig” forestilling med Danceforce40+.

Kulturshot smider fire virile kanyler efter THE I KONCEPT.

THE I KONCEPT spiller d. 17. og 18. juni på Dansekapellet.

BA i Teatervidenskab og Kulturformidling, og nu kandidatstuderende på Moderne Kultur og kulturformidling. Jeg er tidligere formand for VILDSKUD, næstformand i TeaterHuset og glad for alt scenekunst, der har hjerte. Min smag favner alt fra moderne dans til ny dansk dramatik. Mit hjerte banker særligt for vækstlaget, men også for de etablerede scener, der formår at tænke ud af boksen.

Vær den første til at kommentere