100 Valg

3

Når en idé er bedre i teorien end i praksis

Warehouse 9, Koreografkollektivet E.K.K.O. 2. -13. juni

100 Valg er et voldsomt spændende projekt. Gennem 8 måneder har Koreografkollektivet E.K.K.O interviewet hundrede mennesker i alderen 4 til 93 om betydningen af vores valg – både dem vi selv tager, dem vi ikke aner, vi tager og dem, der bliver taget for os. Forestillingen er orkestreret som en kollage af lydoptagelser, foredrag, fysiske elementer og sekvenser, hvor skuespillerne, enten i monologform eller i samspil med hinanden, fortolker indholdet af de mange interviews. Det er både alvorlige livsbeslutninger og de helt små hverdagsagtige valg, der bliver berørt, og forestillingen balancerer fornemt mellem eftertænksomhed og humor. 100 valg

Skuespillerne gør et godt stykke arbejde, og deres præstationer understøttes af en stemningsmættet lyssætning, skabt af altid dygtige Raphael Frisenvænge Solholm. På trods af det solide koncept og de dygtige medskabere halter forestillingen. Det er især de fysiske dele, der virker forcerede, og i længden bliver formen monoton og kedelig. 100 Valg ville have fungeret bedre i en kortere udgave strippet for koreografi med et større fokus på dramaturgien og fortælleformen. Forestillingen vil rigtig meget, og det spænder desværre ben for resultatet. Kulturshot kvitterer med tre kanyler til 100 Valg.

Jeg er uddannet kandidat i Teatervidenskab og performancestudier på Københavns Universitet, og arbejder freelance som forestillingsleder både i vækstlaget og på de etablerede scener. Jeg holder af teater, der har en skarp visuel profil, og som tør berøre både de store spørgsmål og de helt nære hverdagsemner.

Vær den første til at kommentere