Teater vi glæder os til i oktober

September kom godt igang med publikumssucceser som “Ilt” på Husets Teater og eksperimenterende teater som “Et mobilt dukketeater” af Sydhavns Teater.

Nu er det rigtig blevet efterår og der er derfor endnu flere gode grunde til at putte sig ned i teatersæderne.
Kulturshot guider til 3 premierer vi glæder os til i oktober måned.

 

“3 Brødre” på Republique

På Republique har de taget fat i Tjekhovs klassiker “3 søstre”, men på bedste kønspolitisk manér, har de byttet kvinderne ud med mænd og præsenterer i stedet publikum for “3 brødre”. “3 brødre” finder nu sted anno 2014 i udkants-Danmark, hvor de 3 brødre længes efter storbyen, kvinderne og det perfekte job, men sidder med mindreværdskomplekser og middelmådighed op til begge ører. Omskrivningen af Tjekhovs klassiker bliver til en socialrealistisk og humoristisk kønsspil. Kulturshot er temmelig spændt på denne klassikerfortolkning.

“3 Brødre” har premiere d. 2. oktober og spiller frem til d. 1. november. Du kan læse mere om forestillingen her.

 

9*9*9 Det Kongelige Teater og Statens Museum for Kunst

På Statens Museum for Kunst bliver der 9 søndage i efteråret opført et eksperiment. 9 af Danmarks store forfattere har ladet sig inspirerer af 9 kunstværker på Statens Museum for Kunst, og skrevet 9 tekster som bliver opført af 9 af de fremmeste skuespillere ; 9 * 9 * 9, hvad kan det dog blive til? Instruktøren Hans Peter Kellner har skabt konceptet, hvor billedkunst, litteratur og skuespilkunsten mødes i en længere ligning, hvor publikum selv vælger hvilke forestillinger de vil se. De 9 værker varer 10 min hver og bliver opført flere gange hen over aftenen 9 forskellige steder. Bliver man sulten undervejs serverer caféen selvfølgelig også 9 forskellige retter og drinks.

Vi må håbe at regnskabet går op, Kulturshot skal i hvert fald se om det lykkes!

“9*9*9” spiller på Statens Museum for kunst d. 5. oktober og fortsætter 9 søndage indtil d. 7. december. De kan læse mere om arrangementet her.

 

“Grow” på Teater Grob

På Teater Grob giver de garvede teatermagere nu stafetten videre til de nye talenter i dansk teater. “Grow” er et talentudviklingsprogram hvor nye unge skuespillere, dramatikere og teaterfolk kan vise hvad de dur til. Teater Grob lægger lokaler til og bistår med bl.a. kunstnerisk sparring og moralsk støtte. Til gengæld for publikum det nyeste af de nye, i uformelle rammer, hvor næsten alt kan ske.
Kulturshot glæder sig til at se de nye talenter!

“Grow” foregår på udvalgte datoer på Teater Grob. Næste “Grow” arrangement finder sted d. 25. oktober. Du kan læse mere om konceptet her.

 

FOTO: Per Morten Abrahamsen

 

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere