Sneskud – få varmen med vækstlagsteater

Et sted i København spirer scenekunsten som aldrig før. I de slidte lokaler er der plads til eksperimenterne, forsøgene, fejlene, fuldtræfferne. Her er der ingen kendisser på plakaten, men talenterne trives, og de skæve idéer omfavnes og dyrkes med kærlighed og nysgerrighed.
Snart kan du varme dig i TeaterHUSETs mange lokaler, for i denne weekend løber Sneskud af stablen.

 

sneskudSneskud er Vildskuds vilde, uslebne lillesøster, der siden 2012 har præsenteret eksperimenterende scenekunst for det københavnske publikum. Stilen er mere afslappet end på Vildskud, udvalget er ofte mere råt og undersøgende, og nogle gange er forestillingerne stadig ufærdige og i udviklingsfasen. Sneskud er en platform, hvor unge teatermagere kan afprøve deres forestillinger på et publikum, og der er derfor mulighed for både at opleve glimt af det geniale, men så sandelig også at være vidne til processerne og udviklingen. Det, forestillingerne har til fælles, er, gå-på-modet, hjerteblodet og lysten til at skabe scenekunst.

 

Ikke bare forestillinger

Sneskud satser endnu engang hårdt på stemningen. I deres hyggelige lounge kan du drøfte dine oplevelser, du kan sippe varme drikke eller øl, mens du tager en pause fra teaterkiggeriet, eller hvis du er den fingernemme type, kan du være med til at strikke tæpper til Mændenes Hjem. Programmet byder i år på seks forestillinger og en pop-up-performance.
Kulturshot guider dig til 3 forestillinger på Sneskud, du ikke må gå glip af:

 

[væɐ̯ˈsgoˀ] – Te og Teater

[væɐ̯ˈsgoˀ] er udformet som et teselskab, hvor performerne serverer og fortæller. Teater Praxis blander fortælling, dans, dufte og elektronisk musik, og skaber en forestilling om mødet med den dragende natur. De kredser om at blive bjergtaget og aldrig mere vende tilbage. Når elverpigerne synger, lokkes man med dybt ind i skoven til te-selskab under træernes kroner. Og hvordan skal man opføre sig der? Når normerne bliver vendt på hovedet, og man ikke ved, hvad man kan vente sig. [væɐ̯ˈsgoˀ] er Teater Praxis tredje forestilling, og hvis gruppen formår at holde deres niveau, kan publikum godt glæde sig til en anderledes og ikke mindst sanselig oplevelse. Forestillingen spiller i Dramatoriet fredag og lørdag kl. 20.

 

“Buffoon Show” – Grotesk teater

Buffoon Show er en præsentation af the Buffon Study, der udforsker skuespillets groteske sider. Karaktererne repræsenterer de udstødte og politisk ukorrekte aspekter af vores samfund. Comedia School vil provokere publikum, og få dem til at sætte spørgsmålstegn ved deres livsindstillinger og holdninger til forskellige sociale institutioner. Buffon Show spiller i Offstage fredag kl. 18 og lørdag kl. 17.30.

“For Gamle Til At Slås” – Vildskuds-vinderen 2015

For Gamle Til At Slås er en fortælling om to brødre. Vi følger dem fra barnsben; skolegården hvor de søde piger hellere ville rende rundt med de seje drenge fra 7., vi ser dem til festerne, vi er med under skænderierne, og vi hører hvordan ungdommen kalder, og ser hvordan den langsomt river dem fra hinanden. Forestillingen vandt Vildskuds publikumspris i 2015, og er et rigtig fint og rørende indblik i et søskendefællesskab, hvor man på trods af forskelligheder, når alt kommer til alt, altid vil elske hinanden. For Gamle Til At Slås spiller på Bastarden fredag og lørdag kl. 20.

 

Sneskud foregår i TeaterHUSET, Rådhusstræde 13 fra d. 29. til d. 31. januar. Du kan se hele programmet på Vildskuds hjemmeside her. Billetbestilling skal ske på mail senest fredag d. 29. januar til billet@vildskud.dk. Festivalen holder dog nogle sæder tilbage til løssalg, så fortvivl ikke, hvis du ikke når at bestille billet. Husk dog at møde op i god tid, hvis du vil være sikker på at få plads til din drømmeforestilling. Der er rift om billetterne!

Jeg er uddannet kandidat i Teatervidenskab og performancestudier på Københavns Universitet, og arbejder freelance som forestillingsleder både i vækstlaget og på de etablerede scener. Jeg holder af teater, der har en skarp visuel profil, og som tør berøre både de store spørgsmål og de helt nære hverdagsemner.

Vær den første til at kommentere