Rytteriet Live 2

4

Snobberne og alle de andre fra Rytteriet

Bellevue Teatret, 29. marts – 24. maj

Der er ingen tabuer når Rasmus Botoft og Martin Buch giver den gas som Tulle og Else, Juta og Steen, snobberne og mange af de andre kendte karakterer fra “Rytteriet” kendt fra radio og tv.
Sultne børn i Afrika, kønsbehåring, kærlighed og selvfølgelig masser af sex eller manglen på samme bliver taget op i forestillingen.Rytteriet

“Rytteriet Live 2” har et skønt persongalleri at tage af. Alle karaktererne har sørgelige og skrøbelige skæbner, hvad enten de selv er klar over det eller ej, men alle håber de på en bedre fremtid med mere kærlighed og mere sex.
Jeg har ikke siddet klistret til skærmen når Rytteriet har kørt, så jeg tænkte om jeg kunne følge med i live versionen. Men de kiksede og håbefulde karakterer kan sagtens klare sig uden at man har fulgt dem siden 2008. De drømmer om kærlighed og har alle en vis positivitet over sig og man ønsker det godt for dem.

Forestillingen er bygget op som et sketchshow med musikalske intermezzi’er. Skabelonen er den samme hele vejen igennem; Der kommer en sketch på 8 minutters og så 2 minutters musik, 8 minutters sketch 2 minutters musik og sådan bliver det ved. Et stykke inde i showet bliver det dog alt for forudsigeligt.
Først helt til slut bliver skabelonen brudt, ved at karaktererne begynder at møde hinanden og udvikle sig lidt. I det hele taget kunne forestillingen godt have brugt lidt variation. Nogle af karaktererne havde haft bedre af at have blive set flere gange i mindre doser.
Udover to scener, er karaktererne alle klar over at de står på scenen. De er alle gået forkert, leder efter noget, og henvender sig til publikum. Det er fint at inddrage publikum, og det skaber også en rigtig stemingen, men man bliver til sidst træt af gentagelsen.

Selv om Buch og Botoft taler med sjove stemmer og har store armbevægelser, mærker man det skuespiltekniske talent bag ved

Ind imellem de sjove, rodede og eksplosive scener med Rytteriets karakterer kommer stemningsfulde sange, sunget af Marie Key og Bjørn Fjæstad. Sangene afspejler de undertrykte stemninger hos karaktererne der netop har været på scenen, alt det karakterne ikke selv kan sætte ord på. Her ser vi, at deres liderlighed måske er et udtryk for mangel på nærvær, kærlighed og selvværd, hvilket alle karakterer mangler.
Desværre kunne jeg inden pausen overhovedet ikke høre et ord af teksten, og derfor virkede det malplaceret, at dejlige Marie Key med hendes dybe og stramt, visuelt fremførelse af de stemningsfulde sange. Efter pausen, hvor jeg endelig kunne høre teksterne, forstod jeg hvad musikken ville, og det var fint at forestillingen prøvede at gå lidt dybere ind i karaktererne.

Musiknumrene er stramt koreograferet og det er skønt! Koreografen Katrine Engberg har virkelig været dygtig til at få scenografi og musikere til at spille sammen. Der er ingen overflødige musikerbevægelser til at forstyrre øjet, ingen fumlen, bare lækkert! Det er fint lige at få en lille visuel delikatesse til at falde lidt på ind imellem løjerne på scenen.

Bellevue er et hyggeligt og uprætentiøst teater, og at man må tage sin øl eller vin med i teatersalen er et stort plus!

Det er befriende at se to dygtige skuespillere på scenen, oprigtigt være skide sjove. Selv om Buch og Botoft taler med sjove stemmer og har store armbevægelser, mærker man de skuespiltekniske talent bag ved. Karakteren Tage var min yndlingskarakter. Ham kendte jeg ikke i forvejen, men jeg var helt færdig af grin. I sin totale mangel på selvindsigt når Tage både at reciterer Shakespeare, snakke politik og dele sin livsfilosofi. Den eneste karakter der falder igennem er Else. Hun bliver overstadig og overdrevet, og desværre en parodi.

“Rytterriet Live 2” er en fin måde at bruge en aften ude med vennerne. Det er en nem forestilling at se, der er god stemning og nemt tilgængeligt humor; folkeligt og ligetil! Bellevue er et hyggeligt og uprætentiøst teater, og at man må tage sin øl eller vin med i teatersalen er et stort plus!

 køb s-togsbilletten, drik en øl, grin, hyg og nyd den gode stemning i Bellevue teateret. Når du har sovet har du måske glemt forestillingen, og det er sikkert også helt ok, for grint har du i hvert fald.

Forestillingen får 4 kanyler. Én for karaktererne, én for skuespillerne der giver den alt hvad de kan, én for de stramt koreograferede musiknumre og én for den  gode stemning og de kolde øl på Bellevue teateret.

Du kan læse mere om forestillingen her.

FOTO: Isak Hoffmeyer
Anmeldt af : Anna-Olivia Christesen

Jeg er uddannet danser fra "Iwanson International school of Contemporary Dance" og har arbejdet som freelancer danser og underviser i både Tyskland, Østrig og Danmark. Jeg elsker scenekunst! Jeg kan godt lide når det er eksperimenterende, mærkeligt og skævt Jeg synes god scenekunst flytter noget; Om det er følelsesmæssigt, politisk eller på en anden måde er ikke så vigtig. Jeg er ikke til show men til nærvær og intimitet. Jeg vil kunne mærke kunsterne på scenen, at de arbejder lige nu og at det ikke kan gøres om.

Vær den første til at kommentere