Kulturshot glæder sig til… – “The Aarhus Edition”

Vi glæder os til, at foråret pibler frem her i marts måned. I Aarhus har vi dog også nogle prospektive briller på, da vi glæder os til at være Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Derfor sker der en del på kulturområdet, hvor Aarhus bl.a. byder op til dans!

 

Bora Bora Platform: ”Ny nordisk dans” på Bora Bora, premiere 11. marts

Bora Bora fører konceptet Bora Bora Platform, hvor man kan få en hel unik oplevelse. Her kan møde alternativt dans med åben dialog med kunstnerne og hinanden i oplevelsen i temaet oplev dansen, giv din mening’. Første udgave er Ny nordisk dans, hvor der er lovet nordiske danse- og performanceforestillinger, workshops, debatter og feedbacksessions, som foregår fra d. 11.-14. marts. Programmet indeholder bl.a. en workshop med Don Gnu og forestillingen TRANS, som har teaseren: ”Når alt synes at være indordnet i et system af allerede eksisterende kategorier, hvordan påkalder man så det, der eksisterer andetsteds? Kan der findes en lære om det unævnelige – en poetisk substans, der ikke lader sig materialisere i den virkelige verden?”.

Man kan se hele programmet her. Vi glæder os til at se, hvordan ny nordisk dans interagerer med publikum, og om der findes en lære om poetisk substans.

”Inga og Lutz – En actiontragedie om at ville lykkes” på Teatret Svalegangen, premiere 11 marts

På Teatret Svalegangen har Inga og Lutz – En actiontragedie om at ville lykkes premiere d. 11. marts, hvor vi som tilskuere kan følge kampen om at lykkes i et betonkvarter. Som mennesker kender vi alle følelsen af at søge efter en større mening, og netop i dette teaterstykke fokuseres der på ’det moderne menneskes kapløb med sig selv – når verden er svær, og når der ikke er nogen nem vej til lykken’. Stykket er skrevet af den tyske dramatiker Nis-Momme Stockmann, som har givet liv til en forestilling, der blander socialrealisme, komik og splatter.

Forestillingen indvier Svalegangens nye sal, hvor der eftersigende er investeret i en imponerende scenografi, som man ikke må gå glip af. Vi glæder os til at opleve Svalegangens nye sal og at observere andre, der ikke lykkes. Du kan læse mere om forestilingen her.

”Forestillingen om den lykkelige luder” af Teater Fluks, premiere d. 5. marts

Teater Fluks spiller Forestillingen om den Lykkelige Luder, som undersøger balancen mellem lykke, frihed og sexarbejde på godsbanen d. 5. og 6. marts. Forestillingen går i kødet på sexarbejde, og inddrager syn fra både sexarbejdere, kunder og modstandere af prostitution. Her er det eftersigende muligt at få sat sin holdning på prøve, da forestillingen belyser mange sider af emnet. Vi glæder os til at se de lykkelige sider af sexarbejde, hvis du også er blevet interesseret kan du læse mere om forestillingen på Teater Fluks’ hjemmeside her.

Århus er byen – og i denne forbindelse - mit teaterterritorium! Her studerer jeg Dramaturgi med tilvalg i Nordisk sprog & litteratur på Aarhus Universitet. Jeg er vild med eksperimenterende scenekunst, der leger med diverse former, konventioner og genrer, og som får det til at gå op i en højere enhed. Forestillinger skal vække noget i mig! De må derfor gerne tirre, drille, udfordre og stimulere min forståelse af verden – og derved trykke på mine følelser eller min provokationsknap. Derudover har jeg en lille svaghed for klovne.

Vær den første til at kommentere