Kulturshot glæder sig til teater i september

Så er teatersæsonen vist for alvor kommet igang igen! Teatrene er hjemme fra sommerferie og der er masser af fantastisk teater, som får premiere i denne måned.

Kulturshot har udvalgt 3 forestillinger, som vi glæder os ekstra meget til.

 

“Ilt” på Husets Teater

Husets Teater er mestre når det gælder om at præsentere ny dramatik. I sæsonens første forestilling handler det om åndenød og overlevelse og selve planetens fremtid! Dramaet “Ilt” er skrevet af engelske Duncan Macmillan og oversat af Lars Mikkelsen og Simon Boberg.

I hovedrollerne ses to af Kulturshots yndlingsskuespillere: Tilde Maja Frederiksen (fra Sort Samvittighed) og Thomas Hwan (fra Det Røde Rum). De diskuterer hvorvidt de skal prøve at få en baby, men det er ikke let at tage fat om livet store spørgsmål, som får det til at ryste parforholdets grundvold – men hvad går i stykker først? Planeten eller parforholdet?

Premiere d. 13. september spiller indtil d. 11. oktober. Du kan læse mere om forestillingen her.

 

“Heart of Darkness” på Republique 

Enrique Vargas’ kompagni ”Teatro de los sentidos” har besøgt Danmark næsten hvert andet år og forrige år var det med forestillingen “Orakler”, som lagde Kulturshot ned, og fik os til at punge ud med hele 6 kanyler! Kompagniet laver interaktive og sansemættede forestillinger, som bryder med de klassiske teaterkonventioner og tager publikum med på en helt fantastisk rejse!

I år kommer “Teatro de los sentidos” med forestillingen “Heart of Darkness”. Her bliver du i små grupper ført ind i Mørkets Hjerte og udfordres til at se dine egne mørke sider i øjnene. Tør du det?

Premiere d. 13. september spiller indtil d. 11. oktober. Du kan læse mere om forestillingen her eller læse Kulturshots anmeldelse af forestillingen Orakler.

 

“Kameliadamen” på Det Kongelige Teater

Kulturshot var ovenud begejstret da balletten “Kameliadamen” blev opført på Det Kongelige Teater forrige år. Den hjerteskærende kærlighedshistorie mellem den unge Armand og glædespigen Marguerite, som er dødelig syg af tuberkulose ramte fuldstændig plet.

Passioneret, længselsfuldt og dødromantisk. Kulturshot græd i 2,5 time og gik derfra dybt rørt og tung om hjertet. Åh! Den kærlighed! Og så danset med sådan en inderlighed af et oplagt balletkorps og et par formidable solister! Balletten er skabt af mesterkoreografen John Neumeier og den drømmende og romantiske musik af Chopin.

Premiere d. 14. september, spiller indtil 31. oktober. Du kan læse mere om forestillinge her.

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere