Fremtiden

4
Flyvende Grise tager dig med til Fremtiden

Nørrebro Teater, Frederiksbergscenen, Flyvende Grise, 22. marts – 16. april

Flyvende Grises nye forestilling ”Fremtiden” viser et dystopisk samfund hvor næsten hele Afrika er blevet brændt af for at fri adgang til de olieresurser landet råder over.
Bag det hele står hr. Cobus (verdens rigeste mand) som drømmer om et samfund hvor alle kan anskaffe sig fornødenheder og resurser igennem nano-teknologi. Det vil skabe den perfekte verden hvor der aldrig mangler resurser og hvor fattigdom og ulighed vil blive udryddet – det kræver  bare en hel del olie og at verdenen liiige bliver totalt endevendt.
Det lyder som en klassisk ”End of the World as We Know It” fortælling, hvor der bliver dykket godt ned i etiske temaer; kan mennesket på dem måde lege Gud? Ja, det er i hvert fald det Hr. Cobus håber på! Det er der dog en hel del mennesker der må lide under, helt fra en lille dreng i Etiopien til det fælleseuropæiske militær.Fremtiden_3_foto Bjarne Stæhr

Thomas Corneliussen spiller, som eneste skuespiller I kompagniet ”Flyvende Grise”, alle rollerne i forestillingen! Men som altid har kompagniet givet ham nogle tekniske medspillere, denne gang to robotter, som med næsten koreografisk ynde antager form som scenografi og endda karakterer.
Robotterne er helt vildt imponerende og fungerer virkelig godt. Den ene robot er udstyret med en fjernsynsskærm som graciøst bevæger sig hen over scenen og fremtryller landskaber på scenen I Etiopien og Japan. Den anden har flere menneskelige karaktertræk og antager forskellige personligheder.

Som altid er Thomas Corneliussen I topform, både hvad angår fysik og tekst, også selvom han I aften må suffleres en hel del. I de tidligere forestillinger jeg har set af kompagniet har der altid været én central hovedperson, og en masse bipersoner rundt omkring ham (alle spillet af Corneliussen). I ”Fremtiden” er der flere protagonister, og det er gør det lidt svært at holde styr på alle karaktererne. Corneliussen er en mester I at skifte karakter, men man er I tvivl om hvem man “skal holde med” og det tager tid at omstille dig.

”Fremtiden” er en langt mere plotbaseret, politisk og samfundskritisk forestilling end ”Flyvende Grise” plejer at lave. Man bliver hele tiden fodret med nye informationer, karakterer og steder og det gælder om at holde tungen liiige i munden får at få det hele med. Kan man det, får man til gengæld rigtig meget med hjem.

”Fremtiden” får 4 shots.

Du kan læse mere om forestillingen på Nørrebro Teaters hjemmide her og om kompagniet ”Flyvende Grise”.

Foto: Bjarne Stæhr
Anmeldt af: Ida Fredericia

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere