April – Det skal du se!

Anbefalinger for April: 2 x genbrug og 2 spritnye
I april er der to virkelig interessante, nyskabende og vedkommende bud på ny scenekunst og så to klassikere med et twist.

“Fornyelser der hvor solen går ned” af Teater 1760

Fornyelser_10207547196091990_1812904540_nHvis jeg kun skulle vælge én forestilling at anbefale, så skulle det være denne! Den lover noget ret sejt i krydsfeltet mellem socialrealisme og poesi og er ovenikøbet researchbaseret. Forestillingen tager udgangspunkt i research om Vesterbro og handler om al den byfornyelse, der konstant pågår i hipstermekka #1 og hvad den gør ved de mennesker, der lever med den. For hvad sker der, når det ikke længere kun er byen, der fornyr sig? I jagten på en bedre tilværelse, udvikler nogle mennesker en konstant trang til at forny sig selv og det er den klangbund forestillingen spiller op af, ved at spørge: ”Hvordan ser en indre sanering ud?”
Forestillingen er skabt af unge og uafhængige scenekunstnere, i konstellationen Teater 1760 – et teaterensemble.

Spiller i den gamle sporvognsremise KPH Volume fra d. 10- 15. April.
Du kan læse mere om forestillingen her.

 

“Delta T” af ForestillingFem

image

Vi fortsætter med endnu en anbefaling af de spritnye. “Delta T” har fanget min opmærksomhed mest på grund af en virkelig sej og sort of ”site-specific” location og noget vildt lækkert visuelt materiale. “Delta T” er et tilbageblik og et limborum for kontrolfreaken Steen Nyager. Forestillingen lover flash-back’s til teenageskænderier med ex-kæresten Barbara og møder med tvillingesøsteren som druknede, hvorfor kayakbar er en interessant (og uhyggelig) ramme om forestillingen!
Forestillingen tager udgangspunkt i et mindeunivers og både på det scenografiske og på lydsiden, er der meget dygtige scenekunstnere i projektet. “Delta T” virker som en meget lovende symbiose mellem teater-, video- og lydkunst.
Spiller på Kayakbar fra 07-16. April
Du kan læse mere om forestillingen her.

“Topmøde for de mest deprimerede” på Republique

Det her er i virkeligheden ikke en klassiker, men et mash-up af flere forskellige teskter. Alle mennesker kan få en depression. Også selvom man hedder Staffan Valdemar Holm og er en anerkendt og hyldet sceneinstruktør. I “Topmøde for de mest deprimerede”, har han inviteret teaterhistoriens mest depressive karakterer til at behandle og afmystificere tilstanden. Vi bliver lovet udsnit af Shakespeare, Goethe, Tjekhov og Strindberg og med en klassikerekspert som Valdemar Holm, kan det næsten ikke gå skidt. Tilsæt så en seriøs kendisfaktor i castingen af Olaf Johannessen, Birthe Neumann, Preben Kristensen m.fl. så lyder det virkelig godt! Jeg håber at forestillingen bliver tabunedbrydende og et rum for alle dem, der har fightet med den store sorte tilstand. BONUS: Bebiane fra julekalenderen ”Tidsrejsen” er med!
Spiller på Republique Store scene fra 16. April- 21. Maj
Find information og billetter her:

 

“Barselsstuen 2.0” på Skuespilhuset

 

Det her er faktisk lidt snyd, for den havde premiere i marts. Jeg synes alligevel, at den skulle med, for en forestilling der lover at være ”en kønspolitisk, anti-kapitalistisk og værdipolitisk crazy-komedie” fortjener et ekstra click og en anbefaling. Forestillingen er en bearbejdelse af Holbergs originale værk fra 1723 og omhandler den nyslåede fader og måske-måske ikke hanrej Corfitz, der begynder at tvivle på, at barnet er hans. Kirstine K. Høgsbro har bearbejdet teksten og er i samarbejde med iscenesætter Moqi Simon Trolin, endt med en forestilling, der også omfatter klimakatastrofer, apokalyptiske dødsstorme og det selvcentrerede menneske, hvis småproblemer synes små på en global skala. Jeg synes at det lyder spændende, selvironisk og sjovt.

Spiller på Skuespilhusets Store scene– i hvert fald indtil 27. Maj og du kan finde information her.

Uddannet BA i Teatervidenskab med sidefag i Digital Kommunikation og Æstetik. Til dagligt ruller jeg rundt på et gulv og laver dramalege med 3-6 årige. Jeg bliver tændt af teater, der eksperimenterer med formen og forsøger at interagere med publikum på nye måder- gerne ved brug af nye digitale medier! Jeg er også stor fan af nyskrevet dramatik. Du kommer aldrig til at møde mig til en genopsætning af Ibsen på Det Kongelige Teater.

Vær den første til at kommentere