Kan man proppe kønnet i blenderen? : På kanten af opløsning

Teater ClapClap, 20, 21 og 27 september, Grob Box

En undersøgelse af køn og kunst

imageTeater ClapClap har et mål; At opløse kønnet. At forsøge at sige ting kønsløst, gøre ting kønsløst, klæde sig og bevæge sig kønsløst.
Kan man være et “jeg” uden køn? Kan man have en seksualitet uden køn?
Igennem en eksperimenterende forestillingsrække, undersøger de, hvad det vil sige at have et køn, og om man kan være til stede uden det. Hver dag ændres forestillingen efter noter og reaktioner fra publikum, for at komme endnu længere ned i køns-cocktailen.

Igennem forskellige opgaver, f.eks. at lege dyr, prøver de at indrette muligheder for at opløse kønnet. Publikum følger med via små konvolutter, som beskriver arbejdsprocessen i de 5 uger Teater ClapClap arbejder med eksperimentet. Der ligger fire konvolutter på vores stol, kun de 3 må vi åbne.

Kønnene kommer
Hvis det er svært at være menneske uden et køn, kan det så blive lettere hvis man er et dyr? Dyr tænker jo ikke over hvilket køn de er, det er blot deres drift. Hvad hvis man var en stor hval, der elegant og vægtløst flød rundt i det store blå ocean? Havde man så en bevidsthed om køn?
Hvad betyder det for en af de to kvindelige performere køn, at hun har valgt at være kæreste med en pige? Kan man kalde det “naturligt”, når det nu ikke passer så godt ind i den “naturlige” reproduktionsproces? Og er kønnet kun relevant, når det gælder formering? Hvad hvis vi ser bort fra kønsorganerne og reproduktionen, er kønnene så virkelig så forskellige?
Hvad sker der når ens køn eller seksualitet, ikke sådan lige er til at proppe i en ramme?

Teater ClapClap har mange spørgsmål, der sætter gang i hovedet på publikum. Det bliver spændende at se hvor eksperimenterne fører hen. Om det lykkedes at opløse kønnet er ikke så vigtigt, det er vejen derhen og de problematikker, som kommer frem, når man hverken vil være en han eller en hun.

Hjemmeopgaver
Publikum får 4 kuverter, men den fjerde får vi ikke lov til at læse, før vi kommer hjem. Den indeholder en guide, så vi selv derhjemme kan lege med vores køn.

“På kanten af opløsning” er en del af Grob Box, hvor teater Grob lader eksperimenterende grupper låne scenen, de dage Teater Grobs forestillinger ikke spiller.

Du kan læse mere om Teater ClapClap her samt Grob Box.

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere