Kom maj du søde milde

Her er 3 MAJ-must- see’s!

Maj har I de seneste dage udviklet sig til et sandt sommerparadis i byernes by København. Og det skønne vejr indbyder jo nærmest til grill og grønne plæner, men når klokken slår 20:00 falder duggen, så let at man knapt mærker, at man begynder at fryse lidt. Men det GØR man!
Og så kan man redde sig en grim snue og halsbetændelse. Det sidste er lige sket for undertegnede.

Her er 3 teaterforestillinger, som vi ved kan lokke dig ind i teatersæderne og ind i varmen.

 

REPUBLIQUE – Topmøde for de mest deprimerede, 16. april – 21. maj

tomødeJa, vi ved det godt. Vi anbefalede den også sidste måned, men den fortjener en anbefaling til. 😉
Så snart de lyse nætter er ankommet kan vi godt klare sort komedie, og her er en toptunet en af slagsen.
Der er sat et stjernespækket cast til denne fortælling om depressionens mange ansigter, og vores kollegaer har været rundhåndede med stjernerne.

Oplev Preben Kristensen, Birthe Neumann, Olaf Johannesen og Laus Høybye mfl. give den max. gas, når de portrætterer nogle af litteraturens mest deprimerede karakterer.

Manuskriptet er skrevet af Staffan Valdemar Holm som blandt andet har givet os Richard 3. på Det Kongelige Teater.
Du kan læse mere om forestillingen her.

 

 

FOLKETEATERET – Toves værelse, 8. april – 25. maj

Vi går fra sort komedie og til hardcore drama. Den her basker skulle nok kunne få dig til at holde vejret. Vi lukkes ind i Tove Ditlevsens kringlede sind, som for de fleste er dragende, ligesom hendes bøger har været det i flere årtier. Samtidig gør Paprika Steen comeback på teaterscenen efter laaaaaaaang tid pause. Anmelderne har været vilde med hende i rollen som Tove, og det har givet hende en Reumert nominering, men hvad siger du? Du kan i hvert fald lige nå det endnu. Paprika Steen bakkes op af bl.a. Lars Brygmann og Sarah Boberg i et drama af dimensioner!

Du kan læse mere om forestillingen her.

 

GROB – Det vi gør, 24.-29. maj

teater i aktGROB har endnu engang givet vækstlaget en chance! Derfor kan vi igen i år møde gruppen TEATER I AKT, denne gang med deres forestilling ”Det vi gør.”

Sidste år havde de stor succes med stykket ”Ung mands byrde,” ligesom de har udmærket sig med stykket ”Nosser”.

”Det vi gør” er instrueret af Lars Junggreen og består at et stærkt hold af nogle af Københavns absolut bedste up-comming skuespillere. Så er du en af dem, der holder af at følge med i, hvad der sker i vækstlaget i Dansk teater og ønsker smæk for skillingerne, så skal du helt klart hoppe på GROB, når duggen falder udenfor.

Du kan læse mere om forestillingen her.

Foto: Per Morten Abrahamsen og Andreas Graham

Uddannet fra Rødkilde teaterhøjskole 2011, skuespiller aspirant, og instruktør samt skuespiller på flere forestillinger i det Københavnske undergrundsteater de seneste 3 år. Bl.a. "Væk ham ikke" - Teateret ved Sorte Hest, 2012, "Fra nu til nu" - MungoPark Teaterbattle, 2012, "Stor Ståhej for Ingenting" - Krudttønden, 2013 og ”Aftalt spil" - MungoPark Teaterbattle, 2013 Jeg har tidligere spillet en masse musicals og sætter stor pris på den genre, når det er udført med nerve og sjæl. På det seneste har det klassiske teater haft min store interesse. Jeg er både til de ældre og de moderne klassiske værker. Ligesom jeg finder stor glæde ved fysisk og absurd teater. For mig skal teater helst give genklang hos tilskueren, eller provokere denne, så han/hun tvinges til at se ting i et andet perspektiv. Samtidig vil jeg altid sige at kunst er kunstigt.

Vær den første til at kommentere