Hvorfor snakker vi ikke om mig?

5
Huset i Magstræde under Zulu Comedy Festival og på turné i resten af landet –  af FLÆS 
Hej mor det er mig! …shit hvor er Kaufmanas og Søndergaard vilde!!! Gi’ mig et kald!

Det er med høje forventninger at jeg sætter mig i stolen til Teater Flæs’ nye forestilling. Det er forholdsvis hurtigt, at de 2 kvindelige entertainere er klar med et nyt show, siden de leverede energibomben ”Venter på porno”
Formatet er stadig et sketchbaseret show, og emnet er stadig kvinder på godt og ondt. Har de bare kopieret deres forrige show, spørger du måske? …..Men her må svaret være nej.

imageDenne gang bliver det serveret til os en smule mere upoleret.
I forrige show var pigerne hysterisk morsomme på baggrund af deres karakterer og de situationer de befandt sig i. Denne gang ser vi en del mere samfundskritiske undertoner, og pigerne puster på morsom vis, til samfundsdebatten om bl.a. sociale mediers indflydelse på vores selvoptagethed, freebleeding, og det med at have tid til hinanden.

”Hej mor det er mig! Hvad er min pinkode? giv mig et kald!”

Jeg kunne især godt lide scenen med det super forelskede par. Den ene part er så euforisk glad og påvirket af kærligheden, at han/hun/høn glemmer at være i nuet, og har travlt med at forevige momentet. I stedet for ”bare” at være til og nyde forelskelsen sammen med sin partner. Hvilket ender med at få det hele til at smuldre. Pigerne forstår med meget få midler at sætte fokus på et større og stadig stigende problem i vores samfund, og de gør det med en raffineret brug af komik.

Stykket har et dejligt naturligt flow, som er vidt skarpt opbygget. Senerne glider lækkert over i hinanden, uden at det virker forstyrrende. Og når der, til tider, er brug for ekstra forberedelse op til en ny scene, får vi lov at høre telefonsvarerbeskeder fra tidens mest uselvstændige kvinder. ”Hej mor det er mig, hvad er min pinkode? Giv mig et kald!”…og over i.. Hej mor det er mig, jeg står lige og er ved at røve en Shell-tank, giv mig et kald!” Det er virkelig sjovt!
Mette Søndergaard Nielsen og Sofie Jo Kaufmanas har en fantastisk forståelse for at dyrke pauserne og ramme det komiske moment klokke klart.

Kulturshot.dk har tidligere kaldt FLÆS –et teater for undergrundens bedste up-comming comedy duo, en titel de stadig levet fuldt ud op til. Men nu må det være tid til at de 2 piger skal opdages, på TV, og ud over stepperne. Det kan kun gå for langsomt!

Kulturshot.dk giver 5 sprøjter til ”Hvorfor snakker vi ikke om mig!”.

Uddannet fra Rødkilde teaterhøjskole 2011, skuespiller aspirant, og instruktør samt skuespiller på flere forestillinger i det Københavnske undergrundsteater de seneste 3 år. Bl.a. "Væk ham ikke" - Teateret ved Sorte Hest, 2012, "Fra nu til nu" - MungoPark Teaterbattle, 2012, "Stor Ståhej for Ingenting" - Krudttønden, 2013 og ”Aftalt spil" - MungoPark Teaterbattle, 2013 Jeg har tidligere spillet en masse musicals og sætter stor pris på den genre, når det er udført med nerve og sjæl. På det seneste har det klassiske teater haft min store interesse. Jeg er både til de ældre og de moderne klassiske værker. Ligesom jeg finder stor glæde ved fysisk og absurd teater. For mig skal teater helst give genklang hos tilskueren, eller provokere denne, så han/hun tvinges til at se ting i et andet perspektiv. Samtidig vil jeg altid sige at kunst er kunstigt.

Vær den første til at kommentere