HOTEL NELSON

3 kanyler

Hotel Nelson, tempo i serveringen, tak!
Teater Grob, 7. September – 12. oktober 2013

Thomas Levin har skrevet den første af 6 forestillinger, som Teater Grob præsenterer i de kommende 3 sæsoner, hvor overtitlen er ”Det 6. Kontinent”. Forestillingerne handler om dét at være dansker i globaliseringens tidsalder.

I første del, af ”Det 6. Kontinents” forestillinger, følger vi en gruppe danskere, der er på Politikken+ rejse i Sydafrika og indkvarteres på Hotel Nelson. Gruppen viser sig at være en stor mundfuld for tjeneren Samuel (Jotham Annan (UK)). Han står for hotellets daglige ledelse, ene og alene, hvilket i sig selv må kunne give sved på panden, men med en gruppe gæster, hvor alle er mere eller mindre psykisk ustabile eller mentalt forvirrede, er det en håbløs opgave.

…Ole Boisen får, gennem sit samspil
med Jotham Annan, skabt en synergieffekt,
der bringer forestillingen op i det helt rigtigt tempo…

Allerede da vi bliver lukket ind i salen, begynder oplevelsen. Vi ledes ned gennem Hotel Nelsons værelseskorridor der er udsmykket smukt med alt fra dyreskind, Nelson Mandela billeder, Coca-Cola reklamer og anmeldelser fra Trip Advisor, der indebærer en lidt tvivlsom 7-stjernet rating af hotellet. I salen er der ligeledes tale om en virkelig flot scenografi, der strækker sig over et tværsnit af 4 værelser, foyer samt bar!  HOTEL NELSSON

Jeg kommer med det samme i stemning, og min ledsager begynder at nynne med på de afrikanske toner fra transistorradioen i hotellets korridor. Vi er klar til,  :”Service which is a right not a privilege” som Hotel Nelsons tjener Samuel ville sige det.

Her må jeg fra begyndelsen slå fast, at førnævnte Jotham Annan, i rollen som Samuel, leverer topklasse underholdning med skarp timing, tempo og finesse, og formår at holde mig underholdt fra start til slut.

Ole Boisen spiller skolelærer, der griber konen (Helle Dolleris) i utroskab. Vi hyggede os især, da den spritstive skolelærer tager kampen op mod vildsvin, men også mod hotelejeren, for at forhandle bedre betingelser for den underdanige Samuel. Ole Boisen får, gennem sit samspil med Jotham Annan, skabt en synergieffekt, der bringer forestillingen op i det helt rigtigt tempo.

Desværre halter resten af forestillingens karakterer lidt efter. Her er monologerne, såvel som dialogerne, til tider for lange og ender derfor i tomgang. Dette medvirker til en vis forudsigelighed for de kommende punchlines og akavede situationer, og tager derved noget af det sjove fra komedien.

Levins satiriske farce er fuld af stikpiller til den forkælede dansker. Vi får lov at tænke over, om vi stadig ubevidst medvirker til en opdeling af folk i Sydafrika.

Men alt dette skal serveres hurtigt, for ikke at blive ”koldt” (læs langsommeligt).

Kulturshot giver 3 hurtige sprøjter til Teater Grob og Hotel Nelson

FOTO: Christian Geisnæs
Anmeldelsen er skrevet  Jacques le Renard

Uddannet fra Rødkilde teaterhøjskole 2011, skuespiller aspirant, og instruktør samt skuespiller på flere forestillinger i det Københavnske undergrundsteater de seneste 3 år. Bl.a. "Væk ham ikke" - Teateret ved Sorte Hest, 2012, "Fra nu til nu" - MungoPark Teaterbattle, 2012, "Stor Ståhej for Ingenting" - Krudttønden, 2013 og ”Aftalt spil" - MungoPark Teaterbattle, 2013 Jeg har tidligere spillet en masse musicals og sætter stor pris på den genre, når det er udført med nerve og sjæl. På det seneste har det klassiske teater haft min store interesse. Jeg er både til de ældre og de moderne klassiske værker. Ligesom jeg finder stor glæde ved fysisk og absurd teater. For mig skal teater helst give genklang hos tilskueren, eller provokere denne, så han/hun tvinges til at se ting i et andet perspektiv. Samtidig vil jeg altid sige at kunst er kunstigt.

Vær den første til at kommentere