De lystige koner i Windsor


Klassisk Shakespeare og gammeldaws kærlighed

Grønnegårdsteatret, Odd Fellow Palæet 27. juni – 23. august

Solen er ved at gå ned og byens travlhed har lagt sig.
I Bredgade på Grønnegårdsteateret er der ved at være ro. Ro nok til at spille teater udendørs i Odd Fellow Palæets have.
Scenen er en smuk pavillon placeret i midten, rund som en pandekage og en smule hævet fra jorden. Samtidig arter det danske sommervejr sig! En sjældenhed, men det holder. Mere kunne Shakespeare ikke selv be om. 

Falstaff (Troels Lyby) er en skørtejæger af gudsnåde. Han sætter sig for at forføre 2 koner i Windsor. Uden deres mænd aner det. Men konerne er tro, og kloge og vil spille ham et pus. Samtidig skal den ene kones datter giftes væk og mange bejlere ønsker hendes parti.
På ægte Shakespeare’sk manér forvikles og kludres det hele sammen og danner en fantastisk sjov komedie.
I denne version spilles alle roller ad modsatte køn. Det gør det en smule svært at følge med, men man får alligevel hurtigt overblik over personregisteret.
Jeg er godt underholdt, selv om det gamle stykke, til tider, er ret forudsigeligt.
Skuespillerne er skarpe og spillet er en fryd for publikum. På mange måder lige efter bogen, som det forventes af en klassisk opsætning. Jeg synes det kan sammenlignes med at sætte sig tilrette og se en Morten Korch film; God underholdning, men ikke udfordrende.
Jeg kunne godt ønske mig lidt mere leg og chance tagen. Ros må gives til de de skønne karakterer fra Joachim Fjelstrup og Morten Hauch-Fausbøll. Ligesom instruktionen er skøn og ligesom fremhæver stykkets værdi.

Det er bestemt en sommeraften værd at gå i Grønnegårdsteateret, især hvis man er til klassisk komedie.

Kulturshot.dk giver 4 sprøjter til “De lystige koner i Windsor”.
Du kan læse mere om forestillinge på Grønnegårdsteatrets hjemmeside her.

FOTO:  Bjarne Stæhr
Anmeldt af: Jaques le Renard

Uddannet fra Rødkilde teaterhøjskole 2011, skuespiller aspirant, og instruktør samt skuespiller på flere forestillinger i det Københavnske undergrundsteater de seneste 3 år. Bl.a. "Væk ham ikke" - Teateret ved Sorte Hest, 2012, "Fra nu til nu" - MungoPark Teaterbattle, 2012, "Stor Ståhej for Ingenting" - Krudttønden, 2013 og ”Aftalt spil" - MungoPark Teaterbattle, 2013 Jeg har tidligere spillet en masse musicals og sætter stor pris på den genre, når det er udført med nerve og sjæl. På det seneste har det klassiske teater haft min store interesse. Jeg er både til de ældre og de moderne klassiske værker. Ligesom jeg finder stor glæde ved fysisk og absurd teater. For mig skal teater helst give genklang hos tilskueren, eller provokere denne, så han/hun tvinges til at se ting i et andet perspektiv. Samtidig vil jeg altid sige at kunst er kunstigt.

Vær den første til at kommentere