Hår på den

En østrogenbombe fuld af humor og satire

Teater Grob, Frit Fald, 28. november – 12. december

Jeg sidder i skrivende stund og er helt forpustet. Lige kommet hjem fra det altid kulørte lille teater på Nørrebrogade, og november nattens kølige luft har fået kølet mig ned.  Men alligevel kan jeg stadig mærke den sidste time høje kadence pumpe rundt i mig.Hår_på_den_1_hjemmeside

Frit Fald og Teater Grob har i samarbejde lavet en satirisk montage om den moderne frie kvinde. I stykket møder vi en gruppe kvinder der arbejder for STANDARTBUREAUET. De har fået til opgave at lave en tidskapsel, der skal indeholde et billede af den frie danske kvinde anno 2015.

”…No fucking way I’m not done yet…”

Da det er slået fast, og et kamera er blevet placeret, så det kan dokumentere deres forskning og undersøgelser, er det, som om en raket bliver affyret på scenen. Med ét eksploderer de tre rullekraveklædte kvinder i en sand symfoni af billeder og monologer på forskellige kvindestereotyper.
Özlem Saglanmak, Patricia Shumann og Tilde Maja Frederiksen er en skøn kombination. De spiller alle rollerne i stykket. Jeg nød især typerne; Tourettes-heksen, Solstrålen, Den kropsfikserede og Barbieprinsessen.

Instruktør Line Paulsen har sammen med Lisbeth Burian (scenograf) skabt en sjov og legende forestilling. Formen hjælper meget, når man bliver tvunget til at se tabuerne og samfundets fordomme i øjnene. Det hele glider ligesom nemmere ned, når det foregår på ”legepladsen” med campingvognen i midten. Den er i øvrigt en skøn installation, og den fungerer virkelig godt. Det er tilpas skørt.

De buldrer derud af. Med et fast greb i kraven på publikum og insisterende kommentarer som;  ”…No fucking way I’m not done yet…” Som et lokomotiv der konstant øger tempoet! Det er i den grad en forestilling, der lægger op til at debattere samfundsnormerne. For ikke at sige, at den lægger op til at henrette dem på stribe. Budskabet om mere sammenhold og samarbejde er skønt og vigtigt, men kan godt drukne lidt i kollagens mange farverige og humoristiske indslag.
Det gør nu ikke så meget, og det må være individuelt, hvad man tager med derfra! Nogle er til hår på den, andre er ikke. Jeg er til ”Hår på den!”

Kulturshot.dk giver 4 sprøjter østrogen til ”Hår på den!”.

Læs mere om forestillingen her.

Foto: Karoline Tiara Lieberkind

Uddannet fra Rødkilde teaterhøjskole 2011, skuespiller aspirant, og instruktør samt skuespiller på flere forestillinger i det Københavnske undergrundsteater de seneste 3 år. Bl.a. "Væk ham ikke" - Teateret ved Sorte Hest, 2012, "Fra nu til nu" - MungoPark Teaterbattle, 2012, "Stor Ståhej for Ingenting" - Krudttønden, 2013 og ”Aftalt spil" - MungoPark Teaterbattle, 2013 Jeg har tidligere spillet en masse musicals og sætter stor pris på den genre, når det er udført med nerve og sjæl. På det seneste har det klassiske teater haft min store interesse. Jeg er både til de ældre og de moderne klassiske værker. Ligesom jeg finder stor glæde ved fysisk og absurd teater. For mig skal teater helst give genklang hos tilskueren, eller provokere denne, så han/hun tvinges til at se ting i et andet perspektiv. Samtidig vil jeg altid sige at kunst er kunstigt.

Vær den første til at kommentere