Sneen har lagt sig hen over det ganske land, og det er derfpr oplagt at man i denne kolde tid må varme sig på noget andet end solen og dens stråler. Vi anbefaler dig at tage i teatret!
Her kan du få varmen, samtidig med, at du får en på opleveren. Foråret er heldigvis ikke så langt væk igen, og mens vi venter kan vi ligeså godt fornøjes.
Kulturshot har tre anbefalinger til januar!
“Drømmeforestillinger” i Det Røde Rum, Det Kgl. Teater
Det Røde Rum har stillet instruktør Tue Biering en opgave – han skal give dem en udfordring. Som spurgt, så givet. De fem skuespillere skal udleve deres drømmeforestillinger på scenen. I samarbejde med scenografen Jonas Fly og lysdesigneren Clement Irbil, og selvfølgelige Tue Biering selv, er det blevet til en forestilling, der har til formål at overskride vores grænser, at være samfundsstyrtende og ikke mindst rørende. Det er spækket med skuespillernes egne personlige (bristede) drømme fra fortiden og om fremtiden. Det bliver en forestilling om, hvordan det hele burde være – en kunstnerisk, personlig utopi. Større kan det næsten ikke blive.
Forestillingen påstår selv at den kan “gøre verden til et bedre sted at være” – et grandiøst postulat, som vi glæder os til at se om holder stik!
“Drømmeforestillinger” spiller fra 20. januar til 19. februar. Læs mere her:
“Anatomi” på Warehouse9
Glad Teater præsenterer deres nye forestilling, der i denne omgang stiller skarpt på det perfekte menneske, eller rettere: hvad er det perfekte menneske?
Det er teatrets ensemble der møder publikum i Warehouse9, hvor jagten på det perfekte menneske sætter ind.
Publikum vil møde forskellige skæbner og kropslige fortællinger, fortalt at skuespillere fra Glad Teater, der som altid består af mennesker med forskellige slags funktionsnedsættelser.
Forestillingen er ikke kun stedsspecifik, men også en interaktiv teaterinstallation, hvor modsætninger mellem anatomiens love og de personlige fortællinger er det bærende element.
Kulturshot har på fornemmelsen at det ikke kun bliver modigt, men også morsomt, rørende og gribende.
“Anatomi” spiller fra 27. januar til 13. februar. Læs mere her.
“Jean de France” på Folketeatret
Der er ingen grund til altid at afskrive en klassikerne – der er nogen gange en grund til at de bliver det. “Jean de France” er en af skribentens personlige favoritter fra Holbergs pen, mest af alt fordi den formår at være endnu mere vanvittig end “Erasmus Montanus”.
Holberg skriver om Hans Frandsen der vender hjem efter 15 uger i Paris – nu som Jean de France. De danske dyder er udskiftet med franske, og de danske manérer, dem har han rent glemt, så den forandrede Hans Frandsen føler sig pludselig ikke hjemme i sin lille hjemby. Det bliver til en (forhåbentlig!) komisk magtkamp mellem det høje og det lave, det store og det små & ikke mindst i mellem Jean de France og hans medmennesker.
Man kunne håbe på, at det kreative hold turde drage nogle samfundskritiske paralleller til nutiden, der kunne være med til at perspektivere Holbergs historie om den (lidt fjollede) Hans Frandsen.
“Jean de France” spiller fra 30. januar til 5. marts. Læs mere her.