HVID MAGI

Lesbisk girlpower og fandenivoldske ulvekvinder holder stadig!

Betty Nansen 23. november – 22. december

“Hvid Magi” af kunstnerkollektivet “Sort Samvittighed” genfortolker Teater Koncerten, og tager omfavner humoristisk hele Anne Linnets musikalske univers. Rammen for forestillingen er en gruppe fnisende spejderpiger på tur, som griner, synger som sange om lejrbålet, drikker sig fulde, onanerer i soveposerne og går på opdagelse i den store farlige isørken. De fnisende piger skal gå nok så meget igennem indtil de bliver voksne, og forvandler sig til frådede ulvekvinder i andet akt. Anne Linnets sange danner rammen om forestillingen uden at det overhovedet handler om Anne Linnet. Men forestillingen fremstiller hendes værdier og kvinde ideal: Stærke, selvstændige, fandenivoldske og følsomme kvinder, der elsker og kæmper.

“Hvid Magi” sættes nu op for 3. Gang, men på en nye scene. Hvor Sort samvittighed pigerne før befandt sig på Edisons store, brede og rå scene er de nu flyttet til Betty Nansens langt mindre, men langt mere klassiske teaterscene.

Når man har set opsætningen på Edison forekommer scenen helt presset sammen, og spillerne kan ikke på samme måde løbe og hoppe rundt. Det er lidt ærgerligt, da det virkelig er en forestilling som kan indtage et kæmpe rum. Samtidig formår de dog at bruge rummet og at gøre brug af scenens andre fordele/funktioner.

Der er ikke sket meget siden sidste opsætning. Der er kommet en ekstra sang med siden første opsætning og der er ændret lidt på koreografien, men i bund og grund er Hvid Magi de samme fanden i voldske og kampklare spejderpiger som vi mødte i 2010.

Og hvorfor fungerer “Hvid Mag”i så, så godt at Kulturshot nu for 4. gang gider at se på kvinder med sår på knæene synge sange om nattoge, S&M og lesbisk forelskelse?

For det første er det en meget musikalsk forestilling, som byder på helt anderledes nye fortolkninger af Anne Linnets sange.  De har skåret 80’erne og synthesizeren væk, og tilføjet om end endnu mere kitchede instrumneter som Okulelé og melodika. Sangene er blevet nyfortolket på kærlig og humoristisk vis., f.eks. ”Tusind Stykker” som er lavet om til en indisk ballade, eller når ”Kærlighedens Farer” bliver spillet på et legetøjs trommesæt. – Bare de dog udgiver et soundtrack!

Men vigtigst af alt er pigerne fra “Sort Samvittighed”. De indtager scenen med sådan en kræft, inderlighed, humor og charme at de slet ikke er til at stå for! De er propfyldt med energi, som de glædeligt deler ud af.  De synger så man får gåsehud, græder, griner og får lyst til at synge med (hvilket det direkte opfordres til i slutsangen). Man er fyldt med energi, livsglæde, Girl power og Anne Linnet når man går derfra.

Kulturshot giver igen, forestillingen 6 kanyler.

Læs mere om forestillingen her og følg kunstnerkollektivet Sort Samvittighed på deres blog.

FOTO: Per Morten Abrahamsen
Anmeldt af: Ida Fredericia

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere