Teater vi glæder os til i November

Selvom butikkerne allerede flyder med pebernødder og julepynt, holder vi lidt igen med julen på kulturshot.
Vi har fundet de bedste forestillinger i november, som du skal nå at se inden jule-teater-feberen tager fat.

“Impossible” på Husets Teater

“Impossible” er et moderne eventyr, der genfortæller myten om Orfeus og Eurydike som en poetisk live-film uden ord. Forestillingen bøjer tid og rum i et unikt univers, der kombinerer teater med elementer fra klassiske science fiction-film og trylleri, og samtidig inddrager den nyeste digitale teknologi.
“Impossible” er iscenesat af en af Kulturshots yndlingsscenografer; den reumertvindende Edward Lloyd Pierce, som bl.a. stod bag “Green Boy” og “Ingen møder nogen” på Husets Teater.
Forestillingen er en ungdomsforestilling, men egner sig til sci-fi fans og barnlige sjæle i alle aldre.

“Impossible” har premiere d. 22. november og spiller frem til d. 20. december. Du kan læse mere om forestillingen her.

 

“Romeo og Julie” på Det Kongelige Teater

Shakespeares klassiker bliver sat op i en ny opsætning med Danica Curcic og Thomas Hwan i hovedrollerne. Forestillingen er iscenesat af den reumertvindende Elisa Kragerup, som står bag nogle af Kulturshots yndlingsforestillinger. Nu får hun lov til at sprige ud af Det Røde Rum og indtage Det Kongelige Teaters store scene med “Romeo og Julie”.
Med sådan et hold kan det vist kun blive en succes!

“Romeo og Julie” har premiere d. 5. november og spiller frem til d. 13. januar. Du kan læse mere om forestillingen på Det Kongelige Teaters hjemmeside.

 

4 * Jan Martens / Thousands Threads 17 i Dansehallerne

2441_335“4 * Jan Martens” er en del af Dansehallerens syttende udgave af konceptet Thousands Threads, hvor du kan opleve en række eksperimenterende danseforestillinger, særlig udvalgt af Dansehallernes kunstneriske leder Bush Hartshorn.

Jan Martens er en af de nye unge koreografer, som har markeret sig på den internationale dansescene. I værkerne som du kan opleve denne gang får han følgeskab af den 63-årige kvindelige danser og koreograf Truus Bronkhorst, som han har et tæt samarbejde med.

Over to aftener kan du opleve hele fire forskellige værker af Jan Martens, bl.a. den romantiske “Sweat Baby Sweat” som tegner et billede af det moderne parringsritual: naivt, sensuelt, følsomt, men smertefuldt, og på samme tid beroligende og konfronterende.

“4 * Jan Martens” spiller d. 5. og 6. november i Dansehallerne. Du kan læse mere her.

FOTO: Henrik Ohsten Rasmussen og Klaartje Lambrechts

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere