Marts Måneds Menu – Teater du ikke må gå glip af!

Marts måned er fyldt af pinligheder, hemmeligheder og nydelser. Denne måned anbefaler vi undergrundsteater, confessionteater og ”lystig dans.”

 

“Hovedet åbner for Undergrunden” på Københavns Hovedbibliotek

Torsdag d. 17. Marts og derefter én gang om måneden

Har du nogensinde undret dig over, hvad der sker på Hovedbiblioteket litteraturfyldte lokaler efter lukketid? Hvad der rører sig bag bogreolerne, når lånerne er gået hjem?
En gang om måneden kan du svaret, når ”Hovedet åbner for undergrunden”; et performanceprojekt, hvor udvalgte grupper fra den Københavnske vækstlagsscene får lov til at fylde de aftentomme timer ud med teater og performance.
I februar var det gruppen PØBEL, som udforskede vores mobiltelefoners indflydelse på vores hverdagsliv. Hvordan ser sociale medier og sms’er ud, når de pludselig sættes i scene i et af de mest analoge rum; biblioteket?

Næste omgang præsenteres af Teater Tilbage torsdag d. 17. Marts.

Det er gratis at få billetter til ”Hovedet åbner for undergrunden”, men der er begrænsede pladser, så reservation er nødvendig. Læs mere og reserver billetter her.

“7 Pleasures” af Mette Ingvartsen på Dansehallerneimage

2.-5 marts
Den anerkendte og grænsebrydende koreograf Mette Ingvartsen har i denne uge nordisk premiere på værket 7 Pleasures.
7 forskellige nydelser udforskes. Nydelser der forandrer kroppen og rykker til vores klichéprægede forestilling af krop og seksualitet.
7 Pleasures er anden del af Ingvartsens trilogi ”The Red Pieces”. Første del, ”69 positions” blev præsenteret på Dansehallerne sidste år, og modtog masser af ros. Derfor vil vi ikke gå glip af ”7 Pleasures,” der kun spiller i 4 dage.
Du kan læse mere her.

 

“En Pinlig Affære” på Nørrebro Teaters Rialtoscene

Lørdag d. 5. Marts og en gang om måneden

Kan du huske DR3’s programserie, hvor helt almindelige mennesker læste op af deres dagbøger fra deres ungdom? Hvis ikke, kan Kulturshot fortælle at det både var en tæerkrummende og hjertevarmende oplevelse. Dette koncept har Nørrebro Teater ladet sig inspirere af, og starter nu en månedlig begivenhed på Rialtoscenen, hvor almindelige mennesker deler ud af ungdommens skriblerier.
Hvis du selv har pinlige minder liggende, som kunne have godt af at blive støvet af og delt med teaterbranchen, søger teatret stadig oplevelserne.
Du kan læse mere om en ”En Pinlig Affære” her.

FOTO: Marc Coudrais

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere