Copenhagen Opera Festival

Opera til folket!

Copenhagen Opera Festival afvikles for 6. gang på gader og stræder og koncertsale i hovedstaden. Festivalen forløber fra 27. juli til 3. august og der sker hver dage nye spændede ting. Du kan læse mere om festivalen og se programmet  på deres hjemmeside her.

Festivalen arbejder for at give opera til folket på utraditionelle locations, og at gøre opera tilgengæligt og forståeligt. Her er ingen fine fornemmelser, selvom der bliver inviteret store sangere fra både Danmark og udlandet til festivalen. De tidligere år har festivalen både bydt på opera jam og batles og opera på gaden og på kanalrundtfarten i Nyhavn.

Opera til byen!

I år kan du bl.a. opleve stumfilmen “Faust” akkompagneret med live opførsel af operaen ved samme navn. Dette foregår i Litteraturhaus, som så mange af festivalens andre locations, ikke er vant til at huse opera gæster.

F.eks. kan du til “Opera på en Ladvogn” opleve Den Kongelige Opera opføre “Barberen i Sevilla”  mens de kører rundt på en 7 meter lang lastvogn og gør holdt på byens pladser, bl.a. Torvehallerne og Den Røde Plads.

Er du til mere traditionel opera, skal du tage i det ellers ikke særlig opera-vante Torvehallerne hvor “Manon” bliver opført med stjernesangere i verdensklasse, bl.a. den franske koloratursopran Patricia Petibon i titelrollen.

Har du derimod brug for at blive lidt klogere på hvad alt det der med opera egentlig handler om og hvorfor det er så fantastisk, kan du deltage i “OperaLab” hvor du for 20kr. kan få kaffe, en uformel snak og foredrag med forskellige operakyndige entusiaster. Dette foregår hver morgen mandag – fredag kl. 9.35. Kommer du tidligt kan du lige nå at være med i morgensang på Torvehallerne mandag – lørdag kl. 9.00 hvor der er fælles sang under ledelse af festivaldirektøren – her kan alle kan være med!

Der er nok at vælge imellem, både for operakendere og nybegyndere. Festivalen foregår over alt i byen, og hvem ved måske er der lige pludslige nogle som synger seranader neden foran dit vindue, eller arier på gaden.

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere