TRACES

Hæsblæsende NyCirkus på Reublique

Republique, Les 7 doigts de la main 5.-21. oktober

Det canadiske NyCirkus kompagni ”Les 7 doigts de la main” har skabt forestillingen ”Traces”. Syv personer fanget på et gadehjørne i en storby forsøger desperat at flygte fra tiden, døden og fylder scenen med spor på at de var her og levede før det er for sent.

De akrobatiske numre er hæsblæsende og dødsensfarlige  – her er ingen sikkerhedsnet! Publikum gisper. Deltagerne snubler og er nogen gange lige ved at falde ud i publikum,. Man fornemmer at der ikke skal meget til før det går galt. Alligevel bliver man ved forestillingens introduktion kækt opfordret til gerne at tage video og billeder med blitz, selvom det skulle give de optrædende permanente skader – man skulle jo nødig gå glip af noget.

Parakrobatik, spring, kinesisk stang, trapez – alt bliver anvendt. Numrerne er hæsblæsende og farlige, men samtidig opfindsomme og sjove, og udført med et stort overskud og personlig charme.

Performernes person har stor plads i forestillingen, de bliver alle præsenteret og karakteriseret. De driller hinanden, forelsker sig i hinanden, og griber hinanden lige før det er for sent og de rammer jorden. Man er godt underholdt hele vejen igennem. Med store og farlige numre, og små søde historier og sketchs som binder numrerne sammen. Med rockmusik og stroboskoplys til komiske jazzede dansenumre.

Det her er NyCirkus i verdensklasse!

Kompagniet er grundlagt i 2007 og står bl.a. bag “Fibioanacci Project” og forestillingen “La Vie” som spillede på Republique i 2011

Læs mere om forestillingen på Republiques hjemmeside og om kompagniet “Les 7 diogts de la main” her.

FOTO: Michael Meske
Anmeldt af: Ida Fredericia

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere