Music from movement


En-cellede organismer giver koncertforestilling og lille-fredags øl på Teater Grob

Teater Grob, WE GO10.-14. Juli

Teater Grob holder exceptionelt sommeråbent under jazzfestivalen med WE GOs koncertforestilling ”Music from movement”.

WE GO er et kompagni af dansere og musikere som har bytter fag og sammen blander medierne for denne gang at skabe hvad de selv kalder en “koncertforestilling”. De lader musikken lave koreografien og bevægelserne sætte musikken i gang. Iført stramtsiddende røde heldragter (som på demokratisk vis er ligeligt uklædeligt for alle performere) formidler de musikken og bevægelserne som ét og samme medie. Musikken bevæger kroppen – kroppen bevæger sig når den spiller musik. Lyd og bevægelse kan ikke adskilles og fungerer da også ligeværdigt i koncertforestillingen.

Der er ikke tale om en teaterkoncert eller en iscenesat koncert, men netop en koncertforestilling, hvor de fysiske bevægelser bliver brugt som katalysator for de musiske eksperimenter og omvendt: Hvordan lyder det når man bevæger sig rundt om mikrofonen i stedet for at synge direkte ind i den? Hvordan lyder det når man ryster sin krop, imens man synger en enkelt tone? Hvordan bevæger man sig, når man spiller trommer placeret flere steder i lokalet?

En performer slår en basstreng an og lyden og håndleddets bevægelse forplanter sig i resten af kroppen, som springer op som en anden én-cellet organisme der bumper ind i de andre – mon ikke WE GO har downloadet Björks seneste visuelle og musiske biologiinspireret app og album ”Biophilia”?

 de fysiske bevægelser bliver brugt som katalysator for de musiske eksperimenter og omvendt

Musikken er fængede men til tider næsten alt for rodet når hver musiker/danser prøver at bryde igennem med al deres unge entusiasme og energi. Til gengæld er der virkelig mange sjove idéer i forestillingen: F.eks. da to unge herrer laver musik ved at udføre to erotiske duetter med små keyboards, med et intens ”tag-mig”-blik rettet mod publikum. Eller hvor to andre af de røde organismer nærmest samtaler igennem hver sin guitar og prøver at nærme sig hinanden – ”Jeg synes du er sød”, synes den ene guitar at sige til den anden mens de to performere hopper frem og tilbage imellem hinanden. Der er karakterer, relationer og små historier på spil, men dem må man som publikum selv danne. Til sidst spiller musikerne sig helt ned da de én efter én udmattet falder sammen bag trommesættene. Fysisk og musikalsk udmattede spiller de dog op til et fængede ekstranummer.

Med humor og selvironi, kærlighed og erotik, naiv nysgerrighed og barnlig usikkerhed på verden bumper de røde organismer rundt mellem hinanden og (sød) musik opstår.

                       på trappetrinnet kan du møde lige så mange af dine venner og gøre dig til for lige så  mange hipsters som på Dronning Louises Bro

Til sidst må jeg slå et slag for Grobs Kaffebar som i den grad er med til at danne rammerne om en god aften i byen med denne koncertforestilling og efterfølgende koncert (denne torsdag aften med Knalpot fra Amsterdam), og som er med til at gøre teaterturen som helhedsoplevelse til en fed lille-fredag aften i byen.

Grobs Kaffebar kan virkelig give rum til en fyraftensbajer eller en eftermiddagskaffe og det er Kulturshots håb at den kan fortsætte hele den nye sæson som samlingspunkt for Nørrebros unge kulturinteresserede publikum. Teater Grob er med kaffebaren om noget blevet et ungt samlingspunkt, og med en adresse på Nørrebrogade og afslappet  udendørsservering på trappetrinnet kan du møde lige så mange af dine venner og gøre dig til for lige så mange hipsters som på Dronning Louises Bro – og så er kaffen billig, stemningen lokal og betjeningen vedkommende og nede på jorden. Her kan du sagtens få en hyggesnak om Nørrebro med baristaen eller bumme en smøg. Kaffebaren har åbent mandag – fredag 13:00-18:00. Der arrangeres jævnligt koncerter, digtoplæsninger og andet godt. Du kan læse mere om kaffebarens sortiment og arrangementer på Grobs hjemmeside eller kaffebarens facebook profil.

Du kan læse mere om forestillingen og de efterfølgende koncerter på Grobs hjemmeside og om kompagniet WE GO her.

Anmeldt af: Ida Fredericia

Jeg er uddannet BA i Teatervidenskab med Dansevidenskab som bifag, samt MA i Moderne Kultur og Kulturformidling med bifag hos tillægsuddannelsen i Journalistisk formidling fra DMJX/Aarhus universitet. Jeg har arbejdet både bag, foran og på scenen som bl.a. producent, formidler og performer og har derfor en god forståelse for alle elementerne i en teaterproduktion. Jeg er redaktør på bloggen og til tider anmelder. Jeg er vild med eksperimenterende forestillinger f.eks. site specific forestillinger, totalforestillinger og sanseteater a la Teatro de los Sentidos, men jeg holder også af den gode historie så længe den er godt fortalt og skaber magiske øjeblikke.

Vær den første til at kommentere